„Tușiți la voi acasă!” Din cauza coronavirusului, chinezii încep să fie insultați și blamați în alte țări

Data actualizării: Data publicării:
Deadly Wuhan Coronavirus Spreads To Hong Kong
Foto: Guliver/Getty Images

În Italia a ajuns viral un video în care doi turiști chinezi sunt insultați pe o stradă din Florența. Imaginile au ajuns subiect de discuție inclusiv în conferința de presă a premierului  Giuseppe Conte, care a spus că episoadele de discriminare sunt episoade de ignoranță, relatează corespondentul Digi24 Sergiu Balaban.

„Scârboșilor, mergeți să tușiti acasă la voi! Ne infectați pe toți! Mi-e scârbă de voi!” - sunt cuvintele adresate turiștilor chinezi, care se aud pe înregistrarea video făcută la Florența.

Autoritățile încearcă să-l găsească pe autorul imaginilor și dacă vor constata că aceste fapte sunt reale, promit că vor lua măsurile ce se impun.

Nu este însă un caz singular. În Canada, șefa serviciului de sănătate publică, Theresa Tam, a făcut un apel pe Twitter cerându-le oamenilor să înceteze actele de rasism la adresa semenilor lor de descendență asiatică, care sunt jigniți din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus din China. 

„Este de înțeles că fricile noastre sporesc în perioade ca aceasta. Totuși, trebuie să ne reamintim că în eforturile noastre colective, coeziunea este importantă. Trebuie să învățăm din experiența pe care am avut-o cu SARS, când oamenii din sud-estul Asiei au avut de-a face cu o semnificativă discriminare și cu rasism. Rasismul, discriminarea și limbajul care stigmatizează sunt de neacceptat și foarte traumatizante. Astfel de acțiuni împart lumea în Noi vs Ei. Canada este o țară construită pe valori solide ca respectul, diversitatea și incluziunea”, a declarat Theresa Tam. 

Autorităle au anunțat miercuri că unii cetățeni canadieni de origine chineză din Toronto au raportat incidente în cursul cărora li s-a spus să stea în carantină, iar oamenii au fost sfătuiți să evite să mai cumpere de la chinezi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri