Donald Trump ar fi scos din context declarația medicului Anthony Fauci pentru a se promova: ”Nu l-am lăudat”

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, vorbește de la pupitrul prezidențial în curtea Casei Albe
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, vorbește de la pupitrul prezidențial în curtea Casei Albe. Foto: Profimedia

Medicul Anthony Fauci, unul dintre doctorii din prima linie în lupta cu coronavirusul în Statele Unite, îl acuză pe Donald Trump că a scos din context mai multe declarații ale sale și le-a folosit fără acord într-un clip de campanie pentru alegerile prezidențiale din SUA, programate a avea loc pe 3 noiembrie 2020.

”În aproape cinci decenii de serviciu public, eu nu am susţinut niciodată vreun candidat” în alegeri, a anunţat directorul Institutului American de Boli Infecțioase, într-un comunicat transmis CNN.

Clipul de promovare are 30 de secunde și prezintă experienta pe care Donald Trump a avut-o cu noul coronavirus, după ce s-a infectat și a fost tratat de cei mai buni medici din SUA.  Pe lângă declarațiile președintelui american, în clipul de campanie a fost întrodus fără acord și un pasaj extras dintr-un interviu acordat de doctorul Fauci pentru FoxNews, în care acesta ar lăuda felul în care Donald Trump a gestionează pandemia la nivul Statelor Unite.
”Nu-mi pot imagina că (...) oricine altcineva ar face mai mult”, spune Fauci în clip, declarația fiind complet scoasă din context și având un cu totul alt sens.

”Îmi consacru aproape tot timpul acestui lucru. Sunt la Casa Albă practic zilnic.  Zilnic. Atunci, nu-mi pot imagina că, în orice cirscumstanţe, oricine altcineva să fi făcut mai mult”, a declarat dr. Fauci Fox News.

”Declaraţiile care îmi sunt atribuite fără permisiunea mea de către echipa de campanie a Partidului Republican au fost scoase din context, dintr-un comentariu pe care l-am făcut acum mai multe luni cu privire la eforturile autorităţilor sanitare federale”, susține medicul, într-un drept la replică publicat de CNN. 

Donald Trump susține că staff-ul său de campanie și-a făcut excelent treaba și că medicul a declarat exact ce se aude în clipul de promovare.

”Sunt chiar declaraţiile doctorului Fauci” în acest clip, a subliniat pe Twitter Trump.

Medicul Anthony Fauci este imunolog, expert recunoscut la nivel mondial și conduce Institutul American de Boli Infecțioase. Nu este prima dată când acesta este nevoit să corecteze declaraţii sau precizări ale lui Trump despre vaccinuri şi tratamente împotriva Covid-19 aflate în curs de dezvolatre.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri