După ce a devenit tatăl a peste 500 de copii, unui bărbat din Olanda i s-a interzis să mai doneze spermă

Data actualizării: Data publicării:
Jonathan Meijer în sala de judecată
După ce a devenit tatăl a peste 500 de copii, unui bărbat din Olanda i s-a interzis să mai doneze lichid seminal. Foto: Profimedia

Un tribunal din Olanda a hotărât ca un bărbat care, conform judecătorilor, ar fi tatăl a peste 500 de copii născuţi în mai multe ţări să nu mai aibă voie să doneze lichid seminal.

Olandezului în vârstă de 41 de ani, identificat de ziarul Telegraaf drept Jonathan Meijer, i s-a interzis să doneze spermă clinicilor, conform dispoziţiei tribunalului, scrie Agerpres.

El ar putea fi amendat cu 100.000 de euro pentru fiecare încălcare a acestei dispoziţii.

Tribunalul a dispus, de asemenea, ca Meijer să scrie clinicilor din străinătate şi să le ceară să distrugă materialul seminal donat de el şi pe care îl au în stoc, cu excepţia dozelor rezervate pentru părinţii care au deja copii prin intermediul lui.

Decizia survine unui proces civil intentat de o fundaţie care reprezintă interesele copiilor donatorului şi ale părinţilor olandezi care l-au folosit pe Meijer drept donator. Ei au susţinut că donaţiile continue ale lui Meijer au încălcat dreptul la viaţă privată al copiilor născuţi astfel, a căror posibilitate de a avea relaţii romantice sunt zădărnicite de teama de incest accidental sau de consangvinizare.

Despre donaţiile în masă ale lui Meijer s-a aflat pentru prima dată în 2017. Bărbatului i s-a interzis atunci să doneze material seminal clinicilor de fertilitate din Ţările de Jos, unde contribuie deja la naşterea a peste 100 de copii.

Cu toate acestea, el a continuat să doneze material seminal în străinătate, inclusiv către banca daneză de spermă Cryos care operează la nivel internaţional.

Meijer a continuat, de asemenea, să se ofere ca donator pe site-uri ce intermediază persoane care doresc să devină părinţi şi donatori de material seminal, unde el folosea uneori un alt nume, potrivit cotidianului Algemeen Dagblad.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri