Elevii unui liceu din Texas aveau un grup de Snapchat unde discutau cu cât s-ar vinde colegii lor de culoare

Data publicării:
Snapchat
Foto: Gulliver/GettyImages

Mai mulți elevi ai unui liceu din Texas au fost sancționați după ce au făcut un grup de Snapchat intitulat "Comerțul cu sclavi", unde stabileau la ce preț s-ar vinde colegii lor de culoare, informează BBC.

În mesajele de pe grupul liceenilor din Aledo, un elev de culoare era evaluat la un dolar, în timp ce despre altul se spunea că valorează 100 de dolari.

O anchetă a inspectoratului școlar local a stabilit că s-au produs fapte de "hărțuire rasială și agresiune online".

Mesajele postate pe contul de Snapchat al grupului, etichetat cu cuvinte precum "fermă" sau "licitație", spuneau că prețul unui elev "ar fi mai bun dacă ar avea o tunsoare potrivită", scrie publicația New York Times, care susține că are capturi cu mesajele de pe grup.

Inspectoratul școlar din Aledo a condamnat comportamentul elevilor într-un comununicat de presă, adăugând că investigația sa a fost derulată alături de poliție.

Unii părinți au acuzat însă autoritățile că nu au avut un răspuns potrivit în această situație.

"Să numești asta agresiune online în loc de rasism... acest lucru mă enervează cel mai tare", a declarat Mark Grupps, părintele unui elev, pentru NBC News. "Cine se cred? Ce le dă dreptul să creadă că pot face asta unei alte persoane?".

Eddie Burnett, președintele Asociației Naționale pentru Integrarea Oamenilor de Culoare (NAACP) din Parker County, s-a declarat "întristat" de veste, dar a spus că aceste informații "nu sunt complet surprinzătoare".

"Pentru a face ce au făcut acești copii, înseamnă că ți-ai dezumanizat deja țintele", a spus Burnett. "Așa îți este ușor să le tratezi în felul acesta", a adăugat el.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri