Donald Trump e acuzat de rasism, după ce a făcut o legătură între afroamericani și infracționalitate. „Este dezgustător”

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump după aflarea rezultatelor din alegerile primare republicane din New Hampshire
Donald Trump, candidatul Partidului Republican la președinția SUA. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump se află în centrul unor critici, în urma unor declaraţii la o întâlnire cu alegători afroamericani conservatori, prin care susţine că inculpările sale îl fac popular în rândul acestei minorităţi, informează AFP, preluată de news.ro.

Miliardarul, care candidează în alegerile prezidenţiale prevăzute la 5 noiembrie, s-a întâlnit cu un grup de alegători afroamericani conservatori vineri seara, în South Carolina.

„Mulţi oameni spun că persoanele de culoare mă iubesc pentru că ei au suferit atât de mult şi au discriminaţi şi că mă văd ca pe unul care a fost discriminat”, le-a spus Donald Trump.

Împotmolit în probleme cu justiţia, Donald Trump a declarat despre fotografia sa de identitate judiciară (mugshot), care a devenit celebră, că „ştiţi cine a adoptat-o mai mult ca oricine altcineva? Populaţia de culoare. Este incredibil”.

Toate aceste declaraţii sunt criticate atât de către democraţi, cât şi de către republicani, care fac legături foarte nepotrivite între afroamericani şi infracţionalitate.

„Donald Trump a urcat pe scenă pentru a face comentarii ruşinoase şi rasiste”, l-a atacat într-un comunicat preşedintele democrat Joe Biden.

„Este dezgustător”, a denunţat sâmbătă Nikki Haley, singura contracandidată a lui Donald Trump în alegerile primare republicane. Cei doi candidaţi s-au înfruntat sâmbătă în alegeri primare în South Carolina, în care fostul preşedinte a zdrobit-o pe fosta sa ambasadoare la ONU. „Acesta este haosul care-l însoţeşte pe Donald Trump, iar acest fel de declaraţii ofensatoare va continua în fiecare zi până la alegeri”, a avertizat ea.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri