Elon Musk intervine în dezbaterea privind imigrația în SUA. Miliardarul a vizitat Eagle Pass, pe unde trec mii de migranți

Data actualizării: Data publicării:
elon musk și forțe de ordine în orașul de graniță Eagle Pass
Musk a vizitat Eagle Pass, unde mulțimi de imigranți trec de câteva zile peste Rio Grande, pe lângă un pod feroviar. Sursa foto: Profimedia Images

Miliardarul Elon Musk se implică în dezbaterea privind imigrația din SUA. Șeful Tesla a făcut o vizită la granița dintre Texas și Mexic, unde s-a întâlnit cu politicieni locali și forțe de ordine, pentru a obține ceea ce el a numit o viziune „nefiltrată” a situației, notează Reuters.

Vizita lui Musk a avut loc în contextul în care mii de migranți s-au aventurat în nordul Mexicului în ultimele zile, călătorind cu trenuri de marfă și autobuze, apoi au trecut granița SUA în Texas, Arizona și California, mărind considerabil numărul solicitanților de azil în Statele Unite.

Creșterea bruscă, în special în jurul orașului San Diego, California și a orașelor de graniță din Texas, El Paso și Eagle Pass, urmează unei perioade de pauză a trecerilor neautorizate a frontierei, după ce noi politici de azil au fost impuse de administrația președintelui democrat Joe Biden pentru a descuraja migrația.

elon musk la frontiera eagle pass
sursa foto: Profimedia Images

Musk a vizitat Eagle Pass, unde mulțimi de imigranți trec de câteva zile peste Rio Grande, pe lângă un pod feroviar, fără să fie descurajați de bobinele de sârmă ghimpată plasate de-a lungul malurilor râului de Garda Națională din Texas.

Îmbrăcat într-un tricou negru, cu pălărie neagră de cowboy și ochelari de soare, Musk a îndemnat o abordare în două direcții pentru revizuirea legilor de imigrație din SUA, într-un video-selfie postat pe platforma de socializare X, fostă Twitter, pe care a achiziționat-o în aprilie anul trecut.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Am fost la Eagle Pass să văd ce se întâmplă cu adevărat”, a scris Musk.

El a cerut o „aprobare legală rapidă” ca parte a unui „sistem de imigrare legal foarte extins” care salută migranții „mucitori și onești”, interzicând în același timp intrarea celor care „încalcă legea”.

„Vrem să facem ambele lucruri, să netezim imigrația legală și să oprim un flux de oameni care este de o asemenea amploare încât duce la colapsul serviciilor sociale”, a spus Musk.

Musk, originar din Africa de Sud, și-a menționat propriul statut de „imigrant în Statele Unite” și s-a autointitulat „extrem de pro-imigrant”.

Director executiv al Tesla și SpaceX, Musk s-a implicat din ce în ce mai mult în politica americană

El a găzduit lansarea campaniei la prezidențialele republicane guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pe Twitter, în mai. Musk a spus la începutul acestei luni că a refuzat o cerere a Ucrainei de a folosi rețeaua sa de satelit Starlink pentru a ajuta la apărarea acesteia împotriva Rusiei și s-a întâlnit săptămâna trecută cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, care l-a îndemnat să echilibreze protecția libertății de exprimare și combaterea discursului instigator la ură pe X.

elon musk video selfie la eagle pass
sursa foto: Profimedia Images

În videoclipul de 4 minute postat pe X, el l-a prezentat pe reprezentantul SUA Tony Gonzales, un republican din Texas al cărui district se întinde pe peste 800 de mile de graniță, care l-a salutat pe Musk și a spus că oamenii de-a lungul graniței cu Texas „se simt cu adevărat abandonați”.

Musk, deocamdată, nu pare să aibă vreun interes economic în Texas. Uzina Tesla Gigafactory Texas este situată în Austin, iar Space X operează o instalație majoră de testare și lansare pe Coasta Golfului Texas, în Boca Chica, lângă Brownsville.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri