"Erorile" de editare care au alimentat isteria legată de starea prințesei de Wales. Kate își cere scuze pentru "confuziile" apărute

Data actualizării: Data publicării:
imagine din kate in presa din marea britanie
Fotografia care pune gaz pe foc. "Erorile" de editare care alimentează isteria legată de starea prințesei Kate  FOTOTO: Getty Images

Decizia agențiilor de presă de a retrage fotografia prințesei de Wales dăunează Familiei Regale, iar publicul se va întreba dacă informațiile actualizate privind starea de sănătate a lui Kate sunt credibile, avertizează mai mulți experți. Palatul Kensington, care a publicat fotografia, este ținta unui val de întrebări într-un moment în care a urmărit anihilarea isteriei cauzate de starea de sănătate a prințesei, dar a obținut contrariul. Luni, Kate și-a cerut scuze pentru confuziile apărute.

ACTUALIZARE 12.40. Prințesa de Wales și-a cerut scuze „pentru orice confuzie” apărută după publicarea ultimei sale fotografii. Într-un mesaj postat pe X (fosta Twitter), prințesa susține că încearcă uneori să editeze imagini.

"La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional editarea imaginilor. Îmi cer scuze pentru orice confuzie creată. Sper că toţi cei care au sărbătorit au avut o Zi a Mamei foarte fericită", spune prinţesa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Știrea inițială:

Palatul Kensington a postat duminică fotografia cu Kate şi cei trei copii ai săi, alături de un mesaj de mulţumire din partea prinţesei, primele sale comentarii publice de la operaţia abdominală suferită în ianuarie. Agenţiile de presă, inclusiv Getty, Reuters, Associated Press şi AFP, au retras fotografia în cursul zilei pe motiv că ar fi fost modificată.

Palatul Kensington trebuie să răspundă acum întrebărilor care au apărut în acest context.

kate-twitter
Agenţiile de presă au retras prima fotografie oficială a prinţesei de Wales de după operaţie. FOTO: X (Twitter) Palatul Kensington

Cei care au analizat fotografia au sesizat o serie de erori de editare, de la mâinile prințului Louis, modul în care stau hainele, lipsa verighetei de pe degetul lui Kate, fermoarul lipsă de la puloverul prințesei, sau punctele difuze de pe fusta prințesei Charlotte sau de la mâneca ei. În imagine, unul dintre degetele prințului Louis pare mai scurt decât celelalte, el părând că le ține încrucișate într-un mod ciudat. Alte aspecte sesizate pe rețelele sociale sunt legate de lungimea mâinilor prințului George, pavajul și geamurile din spatele familiei, precum și frunzele de toamnă târzie din copaci, care ar contrazice afirmația că fotografia este recentă.

Poza, despre care se spune că ar fi făcută de Prințul de Wales, este încă publică pe canalele oficiale de social media. Palatul nu a comentat cu privire la întrebările apărute în legătură cu fotografia.

„Acest lucru dăunează familiei regale. Știau că va exista un interes intens pentru orice imagine pe care ar fi lansat-o despre Kate. Provocarea pentru ei acum e că oamenii se vor întreba dacă pot fi de încredere și dacă următoarea actualizare privind starea de sănătate a prințesei va fi credibilă”, a declarat expertul în probleme legate de familia regală Peter Hunt.

 „S-au scris lucruri nebunești despre Prințesa de Wales pe rețelele sociale în ultimele două săptămâni, dar decizia mai multor agenții de știri și foto de a retrage fotografia prințului William pe motiv că aceasta pare să fi fost modificată duce la controverse. Ceea ce ar fi trebuit să fie o modalitate de a atenua isteria amenință acum să pună gaz pe foc”, a declarat reporterul Richard Palmer.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri