Guvernul spaniol cere Madridului lockdown total: "Există risc înalt de îmbolnăvire a populaţiei"

Data actualizării: Data publicării:
Protest la Madrid
Carantina selectivă provoacă proteste violente la Madrid. FOTO: Agerpres

Guvernul spaniol a cerut autorităților de la Madrid să înăsprească restricțiile privind Covid -19. Ministrul Sănătăţii din Spania, Salvador Illa, susține că restricţiile actuale nu sunt suficiente și a că trebuie acționat cu fermitate pentru a putea controla pandemia.

„Există un risc serios pentru locuitori, pentru regiunile învecinate”, a spus Illa, solicitând autorităţilor regionale ale capitalei să pună sănătatea cetăţenilor pe primul loc şi să impună lockdown asupra întregului oraş, scrie BBC News, citat de Mediafax.

Madridul a extins vineri restricţiile pentru prevenirea Covid-19, dar a respins cererile de blocare a întregului oraş.

În Spania, fiecare regiune este responsabilă de asistenţa medicală şi, prin urmare, guvernul central nu are puterea de a impune restricţii.

Madridul este din nou în epicentrul focarului de coronavirus din Spania, aşa cum a fost în timpul primului vârf, în primăvara acestui an.

Ţara a înregistrat vineri 12.272 de noi cazuri şi a ajuns la 716.481 de îmbolnăviri, cel mai mare număr de infecţii din vestul Europei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis un avertisment cu privire la reapariţia virusului în Europa şi în alte părţi, pe măsură ce se apropie iarna.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri