Imagini cumplite cu luptele din tranșee. Un cecen de-al lui Kadîrov este împușcat de la mică distanță de un soldat ucrainean

Data actualizării: Data publicării:
cecen surprins in transee
Lupte dure în tranșeele de pe frontul din Ucraina. Foto: Captură video

Imagini cu un puternic impact emoțional de pe frontul din Ucraina. Luptele dure din tranșee sunt surprinse în câteva zeci de secunde filmate de un soldat ucrainean. Imaginile au fost publicate de Forțele speciale ucrainene.

În imagini se vede cum un soldat ucrainean se adăpostește în tranșee, de unde încearcă să țină inamicii la distanță. La un moment, un luptător cecen reușește să pătrundă în interior, însă este surprins și împușcat de la mică distanță.

Între timp, ucrainenii continuă contraofensiva. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, forțele ucrainene au făcut progrese „limitate” pe o distanță de 30 de kilometri la sud de localitatea Kreminna.

„Forțele ucrainene au continuat acțiunile contraofensive în vestul regiunii Zaporojie, iar imagini geolocalizate sugerează că forțele ucrainene au intrat în partea vestică a localității Piatîhatki, la 41 km sud-est de orașul Zaporojie și sud-vest de Orihiv”, precizează ISW.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a precizat că rușii continuă să contraatace în regiunile Donețk și Zaporojie (unde au loc principalele acțiuni ale contraofensivei ucrainene) și că trupele Kievulu „mai au mult de lucru”.

„Forțele ucrainene ar putea să suspende temporar acțiunile contraofensive pentru a-și reevalua tacticile, în vederea operațiunilor viitoare. Șeful informațiilor militare estoniene, colonelul Margo Grosberg, a apreciat că, în opinia sa, nu vom vedea acțiuni ofensive în următoarele 7 zile”.

ISW mai notează că trupele ucrainene nu și-au angajat toate rezervele și unitățile în acțiunile contraofensive. „Pauzele operaționale sunt o caracteristică obișnuită în cazul operațiunilor ofensive, iar această pauză nu înseamnă sfârșitul contraofensivei ucrainene”, precizează ISW.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri