În India a apărut "Taxa corona", care a scumpit prețurile băuturilor alcoolice cu 70% peste noapte

Data publicării:
profimedia-coadă indieni india
Sursa foto: Profimedia Images

Autoritățile locale din Delhi au impus de marți o "taxă specială corona" asupra băuturilor alcoolice, pentru a-i descuraja pe cetățeni să se înghesuie în magazine pe măsură ce restricțiile sunt ridicate, informează Hindustan Times.

Taxa va reprezenta 70% din prețul băuturilor alcoolice vândute în comerț. Autoritățile vor încasa mai mult de pe urma vânzării băuturilor alcoolice, însă prețul acestora va crește puternic. Astfel, o sticlă care se vindea cu 1.000 de rupii va costa acum 1.700 de rupii.

Ministrul-șef al provinciei, Arvind Kejriwal, a avertizat că autoritățile vor fi nevoite să închidă magazinele care vând băuturi alcoolice, redeschise după relaxarea treptată a restricțiilor, în cazul în care cetățenii nu respectă distanțarea socială.

Avertismentul lui Kejriwal a devenit după haosul creat de redeschiderea magazinelor de vin din Delhi, după 40 de zile. Multe magazine au fost reînchise și în unele cazuri poliția a intervenit pentru a dispersa mulțimea de oameni adunată la fața locului.

Potrivit unui oficial local, aproximativ 150 de magazine de băuturi alcoolice controlate de stat au fost redeschise la ordinul Ministerului Afacerilor Interne, în intervalul 9-18.30, pe măsură ce restricțiile impuse de epidemie sunt relaxate.

Delhi a înregistrat 4.898 de cazuri de coronavirus până în prezent, iar 1.431 de oameni s-au vindecat. Alte 349 de cazuri noi au fost raportate luni.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri