În Noua Zeelandă, uniforma de poliție va putea avea și hijab încorporat

Data publicării:
Zeena Ali este prima polițistă din Noua Zeelandă care va purta hijab alături de uniformă.
Zeena Ali este prima polițistă din Noua Zeelandă care va purta hijab alături de uniformă. Foto: Instagram/newzealandpolice via BBC

Poliția din Noua Zeelandă va avea și uniforme cu hijab încorporat pentru a încuraja femeile musulmane să se alăture, relatează BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Zeena Ali, nou recrutată în cadrul forțelor de poliție neo-zeelandeze, va fi prima care va purta uniforma de poliție cu hijab. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că decizia a fost luată pentru a susține diversitatea și pentru a reflecta comunitatea diversă a țării.

Și alte departamente de poliție din alte țări oferă posibilitatea purtării unui hijab alături de uniformă – În Regatul Unit sau Australia. Poliția neo-zeelandeză a decis încorporarea hijab-ului în uniformă pentru femeile musulmane la finalul lui 2018, după o solicitare făcută de unii angajați.

Zeena Ali, s-a născut în Fiji și s-a mutat în Noua Zeelandă cu familia, când era copil. Ea a decis să se alăture poliției după atacul terorist din Christchurch.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri