Incendiu la o rafinărie din Rusia după un atac cu drone. Localnicii din Volgograd spun că au auzit două explozii

Data actualizării: Data publicării:
pompieri ruși
Rafinăria din Volgograd este aflată în proprietatea gigantului petrolier Lukoil. Sursa foto: Facebook

Un incendiu a afectat sâmbătă o rafinărie importantă din regiunea Volgograd, în sud-vestul Rusiei, după un atac cu dronă atribuit Ucrainei, a declarat un oficial local, scrie AFP, preluată de News.ro.

"Noaptea trecută, mijloacele de apărare antiaeriană şi de bruiaj electronic au respins un atac cu drone în regiunea Volgograd, în districtele Kalachiovski şi Zakanalie", a declarat guvernatorul Andrei Botcharov pe Telegram.

"În urma prăbuşirii unei drone doborâte, un incendiu a izbucnit la rafinăria din Volgograd", a adăugat el, precizând că pompierii au reuşit deja să controleze flăcările la primele ore ale dimineţii.

Potrivit guvernatorului, nu s-au înregistrat victime în urma atacului.

Aflată în proprietatea gigantului petrolier Lukoil, rafinăria susţine pe site-ul său că este "cel mai mare producător de produse petroliere din Districtul Federal de Sud", care cuprinde opt regiuni din sud-vestul Rusiei.

Uzina este situată în sudul oraşului Volgograd.

Postul local V1 a transmis imagini ale presupusului atac care arată o explozie în timpul nopţii. Locuitorii din zonă contactaţi de mass-media au declarat că au auzit două explozii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un comunicat de presă, armata rusă a anunţat că apărarea antiaeriană a doborât sau a interceptat cu sisteme de bruiaj patru drone în regiunea Belgorod, alte două în regiunea Volgograd şi o alta în regiunea Rostov pe Don.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri