Iohannis: Voi pleda pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova până la finalul anului 2023

Data actualizării: Data publicării:
iohannis da mana cu zelenski
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că la Consiliul European din decembrie va pleda pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova până la finalul anului 2023.

„Astăzi am reconfirmat sprijinul politic şi practic al României pentru deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi Republica Moldova până la finalul anului 2023. Voi pleda personal pentru această decizie la Consiliul European din decembrie. Este o decizie care va confirma progresele înregistrate de Ucraina şi Republica Moldova în ciuda condiţiilor extrem de dificile. Este şi o decizie strategică pentru Uniunea Europeană”, a spus şeful statului la conferinţa de presă comună cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski.

El a arătat importanţa implementării cuprinzătoare a reformelor necesare aderării la Uniunea Europeană, în vederea asigurării rezilienţei statului şi a societăţii ucrainene.

Cei doi preşedinţi au discutat şi despre rezultatele Summitului NATO de la Vilnius.

„Aprofundarea relaţiei politice şi practice dintre Ucraina şi Alianţă este o decizie istorică", a spus Iohannis.

El a reiterat că doar Ucraina poate decide când şi cum va negocia pacea.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni pe omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Cei doi șefi de stat au semnat ridicarea relației dintre cele două țări la nivel de Parteneriat Strategic.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri