Iranul avertizează SUA să înceteze cu amenințările: „În cazul unui atac replica noastră va fi incisivă și imediată”

Data publicării:
steagul sua si al iranului
Şeful Gardienilor Revoluţiei, generalul Hossein Salami, a avertizat miercuri că Iranul este pregătit să „răspundă” oricărui atac. FOTO: Shutterstock

Iranul a cerut miercuri Statelor Unite să „înceteze să utilizeze limbajul ameninţării”, după ce Washingtonul a promis represalii în urma morţii a trei militari americani într-un atac atribuit unei grupări pro-iraniene, transmite AFP, citată de Agerpres.

„America trebuie să înceteze să utilizeze limbajul ameninţării şi trebuie să se concentreze pe o soluţie politică”, a declarat ministrul de Externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, într-o reuniune de guvern, potrivit agenţiei oficiale de ştiri IRNA.

El a promis că, în cazul unui atac din partea Statelor Unite, replica Iranului va fi „incisivă şi imediată”.

Preşedintele american Joe Biden, care consideră Iranul „responsabil” de a fi furnizat armamentul necesar atacului cu dronă care a vizat duminică o bază logistică americană de la graniţa Iordaniei cu Siria, a promis marţi un răspuns ce va lua probabil forma unor represalii „multiple”.

Teheranul a negat orice implicare în atac şi a afirmat că grupările armate antiamericane din Orientul Mijlociu „nu primesc ordine de la Republica Islamică”.

Şeful Gardienilor Revoluţiei, generalul Hossein Salami, a avertizat miercuri că Iranul este pregătit să „răspundă” oricărui atac.

„Nu căutăm războiul, dar nu ne este teamă de război”, a spus el, citat de agenţia Tasnim.

În ultimele săptămâni, armata americană a replicat, în mod ţintit, împotriva unor grupări pro-Iran în Irak şi în Siria, şi i-a lovit pe rebelii houthi din Yemen, o mişcare susţinută de Iran şi care şi-a înmulţit atacurile asupra unor nave în Marea Roşie şi Golful Aden.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri