La 6 săptămâni după ce au votat-o prim-ministru pe Liz Truss, conservatorii îl vor înapoi pe Boris Johnson

Data publicării:
Boris Johnson
Boris Johnson a demisionat de la șefia partidului după o revoltă generalizată în partid și în guvern împotriva lui. Foto: Profimedia Images

Majoritatea membrilor Partidului Conservator din Marea Britanie vor ca Liz Truss să-și dea demisia din funcția de prim-ministru al guvernului britanic, la doar șase săptămâni de când au ales-o, relatează Sky News. Conform celui mai nou sondaj, predecesorul ei, Boris Johnson, ar fi favorit să o înlocuiască dacă acest lucru s-ar întâmpla.

Un sondaj YouGov în care au fost intervievați membri ai Partidului Conservator britanic, aflat la guvernare, arată că dacă alegerile ar avea loc din nou acum, Rishi Sunak ar câștiga cu 55% dintre voturi, iar actuala prim-ministră, Liz Truss, ar obține doar 25% din voturi.

Conform sondajului, 55% dintre conservatori vor ca Truss să demisioneze acum, în timp ce doar 38% sunt de părere că șefa guvernului britanic ar trebui să rămână în funcție.

O majoritate chiar mai mare, de 63%, ar vrea ca fostul prim-ministru Boris Johnson, obligat să demisioneze după o revoltă internă a conservatorilor în vară, să revină la șefia guvernului.

32% dintre conservatori cred că Johnson ar trebui să fie din nou prim-ministru, în timp ce pe locul doi s-ar afla Rishi Sunak, cu 23%.

Alți posibili înlocuitori pentru Liz Truss sunt considerați actualul ministru de finanțe și un mai vechi rival al lui Boris Johnson, Jeremy Hunt, sau candidata de pe locul trei în alegeri, Penny Mordaunt.

Sondajul a fost realizat în ziua în care ministrul de finanțe Hunt a anunțat că guvernul renunță la politicile eșuate de tăieri de taxe, măsuri care au aruncat în haos economia britanică.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri