Lloyd Austin va rămâne internat în spital, anunță Pentagonul. Care este starea sa de sănătate

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin portret
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, are cancer la prostată. Foto: Profimedia

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, rămâne în spital, în „stare bună”, în urma unui tratament pentru cancer de prostată, a anunţat Pentagonul, potrivit BBC

Într-un comunicat, Pentagonul a precizat că Austin şi-a reluat o parte din îndatoriri şi este în „contact cu personalul său".

Nu s-a stabilit o dată pentru externarea sa din spital.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat la 1 ianuarie într-o unitate de terapie intensivă din cauza unor complicaţii survenite în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate la sfârşitul lunii decembrie.

Dar înalţi oficiali din domeniul apărării şi Casa Albă au aflat abia trei zile mai târziu că Austin este bolnav.

Într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, secretarul de presă al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat că Austin „are acces deplin la capacităţile de comunicare securizată necesare şi continuă să monitorizeze operaţiunile zilnice ale [Departamentului Apărării] în întreaga lume".

El a adăugat că va furniza „actualizări zilnice" cu privire la starea oficialului.

Secretarul apărării se află imediat sub preşedinte în lanţul de comandă al armatei americane şi este considerat unul dintre cei mai importanţi membri ai cabinetului.

Internarea sa secretă în spital a provocat îngrijorări legate de securitate şi transparenţă, determinând lansarea a trei anchete privind gestionarea crizei sale de sănătate la Casa Albă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri