Macron redeschide subiectul trimiterii de soldați occidentali în Ucraina: „Poate că la un moment dat vor fi necesare operaţiuni la sol”

Data publicării:
Paris: Macron gestures during an interview on the french TV France 2
Președintele francez Emmanuel Macron. Foto: Profimedia Images

Operaţiuni la sol în Ucraina ale soldaților trimiși de Occident ar putea fi necesare „la un moment dat”, a reafirmat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu publicat sâmbătă seară de Le Parisien.

„Poate că la un moment dat - nu doresc, nu voi lua iniţiativa - vor fi necesare operaţiuni la sol, oricare ar fi acestea, pentru a contracara forţele ruse”, a declarat Emmanuel Macron în interviul realizat vineri, la revenirea sa de la Berlin, unde s-a întâlnit cu liderii german şi polonez.

„Puterea Franţei este că o putem face”, a adăugat el, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

În capitala Germaniei, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu cancelarul Olaf Scholz şi cu premierul polonez Donald Tusk într-o demonstraţie de unitate între cele trei ţări.

Declaraţiile repetate ale preşedintelui Emmanuel Macron, care refuză să excludă trimiterea de trupe terestre în Ucraina, au provocat tulburări în rândul aliaţilor Parisului, în primul rând Germania, şi au stârnit dezaprobarea aproape unanimă a opoziţiei din Franţa.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri