Mai multe obiecte furate de la British Museum, în valoare de zeci de mii de dolari, scoase la vânzare pe internet pentru 51 de dolari

Data actualizării: Data publicării:
british museum
Foto: Profimedia

Mai multe obiecte furate de la British Museum, în valoare de zeci de mii de dolari, au fost scos la vânzare pe internet pentru doar 51 de dolari, potrivit The Telegraph.

Anunţul, făcut de muzeu pe 16 august, a precizat că majoritatea obiectelor dispărute, furate şi deteriorate erau piese mici, „bijuterii din aur şi pietre semipreţioase şi sticlă, datând din secolul al XV-lea î.Hr., până în secolul al XIX-lea”, care erau păstrate, în principal, în scopuri academice şi de cercetare. Niciuna dintre ele nu fusese expusă recent.

Unele dintre obiectele dispărute apăruseră în anunţuri pe internet încă din 2016

Cu toate acestea, unele dintre obiectele dispărute apăruseră în anunţuri pe internet încă din 2016, iar The Telegraph a relatat că un expert în antichităţi a anunţat British Museum în urmă cu trei ani că suspectează că un membru al personalului a furat piese din colecţia sa, care se aflau în depozit.

În 2016, o bijuterie romană realizată din piatră semipreţioasă onix a fost scoată la vânzare pentru 50 de dolari. Un dealer a declarat pentru The Telegraph că valoarea sa reală era cuprinsă între 31.890 şi 63.780 de dolari.

Ca urmare a descoperirii obiectelor furate, dispărute şi deteriorate, muzeul a lansat o revizuire independentă a protocoalelor sale de securitate. De asemenea, a anunţat că va lua măsuri legale împotriva unui membru al personalului concediat şi că este în curs de desfăşurare o investigaţie a Comandamentului pentru Infracţiuni Economice al Poliţiei Metropolitane.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri