A picat de 59 de ori proba teoretică la examenul auto, dar a decis să încerce încă o dată. Situație inedită la o școală de șoferi

Data publicării:
semne rutiere
O persoană a picat de 59 de ori proba teoretică la examenul pentru obținerea carnetului de șofer. FOTO: Profimedia Images

O persoană a picat de 59 de ori proba teoretică la examenul pentru obținerea carnetului de șofer. Cursantul a reușit a 60-a oară și a fost lăudat pentru perseverența "uimitoare", scrie BBC.

Cursantul respectiv a cheltuit 1.380 de lire sterline pentru a susține proba teoretică, pentru care a alocat aproximativ 60 de ore la un centru de testare din Redditch și a precizat că "repetiția este cheia succesului."

Cifrele transmise de Agenția pentru Standarde pentru șoferi și vehicule (DVSA) se referă la cei care au promovat examenul pentru permis în prima jumătate a anului 2023. Potrivit acestor date, alți cursanți au dat examenul de 53, 55 și, respectiv, de 57 de ori.  

Fiecare încercare de susținere a probei teoretice costă 23 de lire sterline, iar examenul durează aproximativ o oră.

Camilla Benitz, directorul general al școlii de șoferi unde a fost semnalată această situație, a lansat o aplicație pentru a-i ajuta pe cursanți să se pregătească pentru examen: "Fără îndoială că este un test greu și angajamentul acestor cursanti de a trece proba este uimitor. Poți subestima destul de ușor testul teoretic".

Cifrele Departamentului pentru Transport arată că rata de promovare a testelor teoretice a scăzut de la 65% în perioada 2007-2008 la 44% în 2022-2023.

În 2012, un tânăr de 28 de ani a picat testul teoretic de 92 de ori.

În Marea Britanie, cursanții trebuie să treacă de proba teoretică înainte de examenul practic de condus. Testul teoretic constă în 50 de întrebări cu răspunsuri multiple și este promovat cu 43 de răspunsuri corecte. Acesta este urmat de un test care include 14 clipuri video cu diverse situații din trafic, pentru a testa abilitatea viitorilor șoferi de a sesiza pericolele.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri