O mamă a acuzat un medic că „i-a smuls capul” bebelușului ei la naștere, apoi l-a cusut. Poliția braziliană a început o anchetă

Data actualizării: Data publicării:
femeie asitata in timp ce naste
O femeie din Brazilia este în stare de șoc și spune că nu poate să doarmă deloc, după ce bebelușul ei a fost decapitat la naștere FOTO: Shutterstock

O femeie din Brazilia este în stare de șoc și spune că nu poate să doarmă deloc, după ce bebelușul ei a fost decapitat la naștere, la începutul acestei luni.

Ranielly Coelho Santos, de 34 de ani, și tatăl bebelușului ei au depus o plângere la poliție în care spun că un medic obstetrician de la Hospital das Clinicas da UFMG din Belo Horizante a „smuls” capul fetiței lor, pe 1 mai. „Nici măcar nu am cuvinte să descriu care este starea ei din punct de vedere psihic. Sora mea doar plânge și nu poate dormi”, a spus Aryane Santos, sora femeii, pentru presa locală, citată de New York Post.

„Când reușește să adoarmă, se trezește tresărind pentru că i se pare că aude un plâns de copil”, a mai spus femeia, care spune că sora ei este și într-o stare fizică foarte delicată după nașterea traumatizantă.

În plângerea depusă la poliție pe data de 7 mai, Santos, care mai are o fiică în vârstă de 9 ani, descrie modul în care i-a fost indus travaliul la 28 de săptămâni de sarcină din cauza tensiunii arteriale crescute.

Tatăl spune că fiica lui își mișca gura și ochii și era în viață când capul a ieșit din mamă. Dar apoi obstetricianul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a încercat să scoată rapid corpul copilului și „a smuls capul copilului”.

Apoi fetiței i s-a cusut capul în zona din spate, pentru ca mama ei să o poată ține în brațe. Părinții ei urmau să o boteze Manuelle Vitória.

Familia aflată în stare de șoc a spus că spitalul s-a oferit să acopere costurile de înmormântare pentru fiica lor, cu condiția ca părinții să fie de acord ca autopsia să fie făcută în spital, nu de Institutul Medical Legal.

Spitalul a spus public după acest incident că bebelușul nu ar fi supraviețuit din cauza unei malformații pulmonare. Santos și tatăl copilului spun că medicii nici măcar nu le-au sugerat că ar fi vorba de așa ceva.

Poliția a confirmat pentru presa locală că o anchetă este în plină desfășurare.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri