Barack Obama l-a demis pe directorul Fiscului

Data publicării:
BARACK OBAMA 5490506-AFP Mediafax Foto-MANDEL NGAN-1

Barack Obama a ieșit la rampă după ce serviciile fiscale au recunoscut că mai multe grupări conservatare au fost vizate de controale aprofundate. Preşedintele a anunţat că secretarul Trezoreriei, Jack Lew, i-a cerut directorului interimar al Fiscului, Steven Miller, să demisoneze, iar acesta s-a conformat.

„Am trecut în revistă raportul inspectorului de la Departamentul Trezoreriei, iar acţiunile scoase în evidenţă sunt de neiertat. De neiertat, iar cetăţenii americani au dreptul să fie furioşi. Eu sunt furios. Nu voi tolera acest tip de comportament în cadrul unei administraţii, oricare ar fi aceasta, în special la Fisc", a subliniat Obama.

Fiscul a inspectat grupurile ale căror nume conţineau cuvintele „Tea Party” şi „patriot”. Astfel au fost analizate la sânge activităţile financiare ale unui număr de 75 de grupări apropiate mişcării conservatoare şi anti-impozite.

Republicanii au acuzat un abuz de putere. Preşedintele american a avertizat că astfel de situaţii nu trebuie să se mai repete, iar Fiscul trebuie să funcţioneze cu o integritate absolută.

Grupurile conservatoare se plâng că de peste un an sunt hărţuite de fisc. Ele au denunţat tentativele de intimidare politică din partea administraţiei conduse de Barack Obama. Procurorul general al Statelor Unite a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă autorităţile fiscale au încălcat legea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri