Boală respiratorie rară în SUA. VIRUSUL are simptomele similare gripei, dar poate deveni mortal 

Data publicării:
mana copil-1

În ultimele zile, mii de copii din statele americane Missouri, Kansas, Illinois, Kentucky, Iowa, Colorado, Ohio, Oklahoma, Carolina de Nord şi Georgia s-au prezentat la urgenţă cu mari probleme de respiraţie. „Secţia noastră de pediatrie este plină cu pacienţi care suferă de probleme severe de respiraţie”, a spus medicul Raju Meyappan.

Boala poate avea efect mai puternic asupra celor care suferă de astm. „Capul a început să mă doară, după ce plămânii au început să mi se închidă”, a spus un pacient. Doctorii spun că de vină pentru miile de îmbolnăviri este un virus foarte rar întâlnit în Statele Unite, numit ENTEROVIRUS 68. Acesta are simptome similare gripei, dar dacă bolnavul nu primeşte tratament specific, virusul poate deveni mortal.

„De la o răceală să treci la câteva minute pe lângă moarte este înfricoşător”. „A trecut pe lângă moarte. Acasă a leşinat, era alb la faţă, avea buzele albastre”. Pentru a reduce riscul de infectare, medicii i-au sfătuit pe americani să se spele pe mâini timp de cel puţin 20 de secunde, să dezinfecteze suprafeţele care sunt atinse în mod frecvent şi să nu iasă în public dacă au simptome de gripă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri