Boicot în mall-urile din SUA, chiar de Black Friday

Data publicării:
horton plaze ferguson protest

Imediat ce au intrat în centrul comercial, aproape o sută de protestatari s-au întins pe jos timp de patru minute. Ei au vrut să simbolizeze astfel cele patru ore cât a rămas pe stradă cadavrul lui Michael Brown după ce tânărul de culoare a fost ucis de un poliţist alb din Ferguson.

În Seattle, cel mai mare oraş din statul Washington, autorităţile au fost obligate să închidă un mall mai devreme cu câteva ore din cauza protestelor. Manifestanţii ieşiţi în stradă în memoria tânărului de culoare au blocat intrarea în centrul comercial şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine.

În tot acest timp, în Oakland, statul California, mai mulţi protestatari au blocat o staţie de tren timp de aproape două ore.

La New York, mai multe persoane au fost arestate după ce au manifestat într-un complex comercial din centrul cartierului Manhattan, unul dintre cele mai aglomerate locuri în această perioadă.

Protestele de amploare din Statele Unite au început după de justiţia a decis că poliţistul care l-a ucis pe tânărul de culoare nu va fi pus sub acuzare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri