Bulgarii au oprit parțial intrarea vehiculelor prin Giurgiu şi Vama Veche

Data publicării:
20122012 20bulgaria-39763

Actualizare 17:15Tot din cauza vântului care troieneşte zăpada, frontierele româno - bulgare au fost închise pentru maşinile de marfă. Camioanele nu mai pot intra în ţara vecină, iar cozile se întind, la Giurgiu, pe mai mult de 10 kilometri.

Autoritățile au anunțat că prin vama de la Giurgiu se trece controlat.

Pentru 20 de minute poate trece un lot de TIR-uri, după care se aplică restricția pentru următoarele 20 de minute. Măsura este menită să evite crearea ambuteiajelor pe teritoriul Bulgariei.

Avertizare cod portocaliu de vânt, în Bulgaria

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, autorităţile bulgare au luat măsura interzicerii intrării pe teritoriul acestei ţări, dinspre România, a tuturor categoriilor de vehicule, prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu şi Vama Veche”, a anunţat, joi, Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

Treisprezece regiuni bulgare se află sub avertizare cod portocaliu de vânt, potrivit postului public de radio, citat, miercuri, de site-ul novinite.com.

În regiunile Kardjali, Haskovo, Iambol, Sliven, Veliko Tărnovo, Ruse, Tărgovişte, Razgrad, Dobrici, Silistra, Şumen, Varna şi Burgas sunt anunţate ninsori abundente, vânt puternic şi viscol. Codul portocaliu presupune condiţii meteorologice dificile care pot provoca pagube materiale sau victime.

O avertizare cod galben a fost declarată pentru regiunile Gabrovo şi Stara Zagora, unde sunt aşteptate ninsori puternice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri