Cazul Freddie Gray. Poliţiştii implicaţi în moartea tânărului au scăpat de acuzații

Data publicării:
GettyImages-471561260 1

 Foto: Gulliver/ Getty Images

Decizia procurorilor a fost una suprinzătoare și a fost anunţată în timpul primei şedinţe a procesului împotriva poliţiştului Garrett Miller, al cincilea ofiţer care a ajuns în faţa instanţei pentru rolul jucat în moartea lui Freddie Gray. Procurorul Michael Schatzow i-a spus judecătorului Barry G. Williams că statul va renunţa la toate acuzaţiile împotriva poliţiştilor Garrett Miller, Alicia White şi William Porter, ultimii trei ofiţeri americani din dosarul morţii tânărului afroamerican.

Iniţial, procurorii au pus sub acuzare şase poliţişti pentru moartea lui Freddie Gray în custodia autorităţilor, însă trei dintre aceştia au fost achitaţi în urma unor procese cu juraţi.

Freddie Gray, arestat pe 12 aprilie 2015 pentru port ilegal de armă, ar fi suferit o leziune gravă la coloana vertebrală pentru că ofiţerii nu i-au pus centura de siguranţă în duba cu care a fost dus la secţia de poliţie.

Decesul său a dus la numeroase zile de protest la Baltimore şi în toată ţara. Manifestaţiile au degenerat în violenţe, iar autorităţile au decretat atunci stare de urgenţă. Pe teren a fost desfăşurată Garda Naţională.

Citiți și: Dosar internațional | Un an de la cazul Ferguson. Rasismul, marea dezbatere din SUA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri