Ceasul Apocalipsei mai are doar 100 de secunde, omenirea se apropie de dispariție

Data actualizării: Data publicării:
ceasul apocalipsei

Omenirea mai are doar 100 de secunde până la dispariție, au calculat oamenii de știință ai lumii, scrie BBC. Ceasul Apocalipsei, cel care arată simbolic cât de mare este pericolul de distrugere a planetei, a fost setat cu doar un minut și 40 de secunde înainte de miezul nopții.

Anul trecut se afla la două minute.

Cercetătorii care fac aceste calcule spun că au luat în considerare ameninţarea armelor nucleare şi schimbările climatice.

„Dorim să arătâm cât de aproape este lumea de o catastrofă în secunde, nu ore sau minute”, a spus Rachel Bronson, preşedintele Consiliului Buletinului Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic. „Ne confruntăm acum cu o urgenţă reală, o situaţie inacceptabilă a afacerilor externe”, a adăugat Bronson.

Oamenii de ştiinţă au dat vina pe liderii mondiali, care au „distrus” acordurile internaţionale şi au denigrat şi negat dovezile ştiinţifice privind încălzirea globală.

Astrofizicistul și membrul grupului Robert Rosner a declarat: „Faptul că ceasul este acum la doar 100 de secunde de miezul nopții este o veste proastă. Ceea ce am spus anul trecut este acum o realitate tulburătoare prin faptul că lucrurile nu se îmbunătățesc. Experiența trecută ne-a învățat că, chiar și în cele mai neplăcute perioade ale Războiului Rece, putem să ne reunim. Este timpul să facem din nou acest lucru".

Acest ceas simbolic a fost creat în 1947, de oamenii de știință americani care au lucrat la Proiectul Manhattan, care a dezvoltat prima armă nucleară din lume.

Atunci era setat cu 7 minute înainte de miezul nopţii. De atunci, a fost dat și înapoi, în câteva ocazii.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri