Foto Cel mai mare diamant roz din lume a fost descoperit în Angola. Ce se va întâmpla acum cu "Trandafirul din Lulo"

Data actualizării: Data publicării:
Cel mai mare diamant roz
Cel mai mare diamant roz din lume. FOTO: Profimedia Images

Minerii din Angola au extras un diamant roz pur, rar, apreciat ca fiind cel mai mare descoperit în lume în ultimii 300 de ani, a anunţat miercuri compania minieră australiană care exploatează situl.

Diamantul de 170 de carate a fost denumit "Trandafirul din Lulo", după numele minei din nord-estul Angolei din care a fost extras. Este unul dintre cele mai mari diamante roz descoperite vreodată, a precizat Lucapa Diamond Company într-un comunicat adresat investitorilor, scrie Agerpres.

diamant-roz-angola-profimedia
Cel mai mare diamant roz din lume. FOTO: Profimedia Images

Descoperirea "istorică" a acestui diamant de tip IIa, care grupează pietre deosebit de rare şi pure, a fost salutată de guvernul angolez, partenerul minei.

"Acest diamant roz record şi spectaculos extras de la Lulo continuă să arate că Angola este un jucător important pe scena mondială a mineritului de diamante", a declarat ministrul angolez al resurselor minerale, Diamantino Azevedo.

diamant-roz-angola-profimedia2
Cel mai mare diamant roz a fost descoperit în Angola. FOTO: Profimedia Images

Piatra va fi vândută la licitaţii internaţionale, probabil la un preţ astronomic. Deşi "Trandafirul din Lulo" va trebui să fie tăiat şi şlefuit pentru a-şi atinge valoarea maximă - un proces prin care o piatră poate pierde 50% din greutatea sa - diamante roz similare au atins preţuri record în trecut.

În 2017, diamantul "Pink Star" de 59,6 carate a fost vândut la licitaţie la Hong Kong pentru suma de 71,2 milioane de dolari americani, rămânând până în prezent cel mai scump diamant vândut vreodată.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri