Cel mai vârstnic panda uriaş din captivitate, răsfăţat la Festivalul Primăverii. Cei patru „stră-strănepoţi” i-au adus daruri

Data actualizării: Data publicării:
CHINA-CHONGQING-GIANT PANDAS-NEW YEAR GREETING (CN)
Foto: Agerpres

Cel mai vârstnic panda care trăieşte în captivitate, Xinxing, a sărbătorit Festivalul Primăverii, alături de patru ''stră-strănepoţi'' ai săi, la o grădină zoologică din municipalitatea Chongqing, situată în sud-vestul Chinei, relatează miercuri Xinhua.

Celebra ''bunicuţă panda'', care are 37 de ani - vârstă echivalentă cu peste 100 de ani la om - a fost tratată cu morcovi, mere, lăstari de bambus şi frunze în adăpostul pentru panda, decorată cu felinare şi ghirlande. Ea a fost servită cu hrană transportată în zona de luat masa de patru pui de panda, în coşuri aşezate pe spatele lor, bunătăţile fiind considerate daruri pentru ''stră-străbunica'', la prima lor întâlnire.

CHINA-CHONGQING-GIANT PANDAS-NEW YEAR GREETING (CN)
Cel mai vârstnic panda uriaş din captivitate, răsfăţat la Festivalul Primăverii Foto: Agerpres

Celebrul exemplar de panda are o stare de sănătate bună, cu excepţia unei uşoare hipertensiuni arteriale, după cum a declarat Zhang Naicheng, administratorul adăpostului pentru panda.

Xinxing cântăreşte 97 de kilograme şi mănâncă în fiecare zi 30 de kilograme de lăstari de bambus şi 1 kilogram de frunze de bambus, scrie Agerpres.

Ea s-a născut în provincia Sichuan în 1982 şi este cel mai vârstnic panda uriaş care trăieşte în captivitate, având drept urmaşi 137 de panda. Puii ei sunt răspândiţi pe tot globul în peste 20 de ţări şi regiuni, inclusiv Statele Unite, Canada şi Japonia.

Xinxing a fost adus la Grădina Zoologică Chongqing la vârsta de un an. Ea a vizitat Calgary, în Canada, în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1988, unde a atras peste 1 milion de vizitatori, notează Xinhua.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri