Sari la conținut

Chester Bennington a fost înmormântat

Chester Bennington a fost înmormântat la puțin peste o săptămână după ce s-a sinucis.

Linkin Park iHeartRadio Album Release Party Presented by State Farm at the iHeartRadio Theater LA

Foto: Gulliver/Getty Images

Înmormântatea starului rock a avut loc în Palos Verdes, California, într-un cimitir din apropierea casei artistului, relatează The Telegraph.

În jur de 200 de prieteni, rude și artiști au participat la ceremonie. A fost pregătită o scenă pe care erau un set de tobe pentru tributuri muzicale.

Invitații au primit ecusoane VIP, asemănătoare celor de la concerte, cu o imagine cu solistul trupei Linkin Park cântând în fața unei mulțimi de oameni.

 

The service today was beautiful. Thank you Linkin Park, thank you Chester. For everything ❤❤❤

A post shared by Austin Carlile (@austincarlile) on

Austin Carlile, fost membru al formației Mice & Men, a scris pe o rețea de socializare: „Ceremonia a fost frumoasă. Mulțumesc Chester. Pentru tot”.

Văduva solistului formaţiei Linkin Park, Talinda Bennington, a transmis vineri primul comunicat de la moartea artistului, în care spune că viaţa sa ca de basm, până acum, a devenit o bolnavă tragedie shakespeariană.

Trupa Linkin Park a transmis, în urmă cu o săptămână, un mesaj public după decesul lui Chester Bennington. Inimile noastre sunt frânte. Suntem încă şocaţi şi ne este greu să acceptăm ceea ce s-a întâmplat”, a transmis formaţia.

„Ai schimbat atât de multe vieţi, poate chiar mai multe decât realizezi”, mai arată mesajul trupei.

„În ultimele câteva zile, am văzut un val de iubire şi de sprijin din toată lumea, atât public, cât şi în viaţa privată. Talinda şi familia apreciază acest lucru şi vor ca lumea să ştie că tu ai fost cel mai bun soţ, fiu şi tată. Familia nu va mai fi niciodată întreagă fără tine”, continuă mesajul. 

Chester Bennington s-a sinucis pe 20 iulie. El s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare emoţionantă prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.

Chester Charles Bennington s-a născut la 20 martie 1976. A fost muzician, cantautor şi actor american, cunoscut mai ales ca vocalist principal al formaţiilor rock Linkin Park şi Dead by Sunrise.

Artistul era originar din Phoenix, Arizona, şi locuia în Los Angeles. Muzicianul a fost influenţat de stilul celor de la Loverboy, Foreigner şi Rush, visând sa fie al cincilea membru Depeche Mode.

Chester Bennigton s-a luptat cu dependenţa de droguri în adolescenţă.

Artistul avea şase copii, dintre care trei relaţia cu soţia lui, Talinda Bennington.

Înfiinţată în 1996, formaţia Linkin Park a vândut peste 70 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat două Premii Grammy. 

Pe aceeași temă