Cine e controversata soție a narcotraficantului El Chapo

Data actualizării: Data publicării:
emma coronela
Emma Coronel Aispuro

În ultimele luni, a devenit un personaj central, dar misterios, odată cu desfășurarea procesului soțului ei, fostul baron mexican al drogurilor El Chapo. Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 29 de ani, își cultivă o imagine de divă lipsită de complexe, în ciuda faptului că procesul din Statele Unite al soțului ei - cu 32 de ani mai în vârstă decât ea și tatăl fiicelor gemene pe care le au împreună - a arătat că acesta este un personaj absolut înfiorător.

sotia lui el chapo
Emma Coronel Aispuro, soția lui El Chapo, ieșind de la procesul celebrului traficant

Aproape în fiecare zi, timp de trei luni, ea a fost acolo. Așezată între două rânduri de jurnaliști, undeva în sala tribunalului federal din Brooklyn (New York), a avut locul ei rezervat. Adesea, acuzatul, Joaquin Guzman Loera, zis și „El Chapo”, se uita la ea intens, schițând un surâs. Își făceau de fiecare dată cu mâna la începutul audierilor.

Citiți și: Dezvăluiri șocante. Alex Cifuentes, mâna dreaptă a narcotraficantului El Chapo: Droga și viola adolescente

Într-o zi, ținutele lor au fost asortate. Ea purta, ca și el, o vestă de costum din catifea vișinie.

Timp de aproape zece săptămâni, 56 de martori au venit la bară și au depus mărturie. L-au descris pe El Chapo drept un traficant de droguri răzbunător, un ucigaș însetat de sânge și un viclean. Ea a rămas impasibilă, cu un chip total inexpresiv.

Citiți și:  Ritualul barbar prin care El Chapo își elimina rivalii. Fostul bodyguard al baronului drogurilor a povestit tot

emma-coronela
Emma Coronel Aispuro, misterioasa soție a lui El Chapo, mai tânără cu 32 de ani decât el

Cum l-a cunoscut pe El Chapo

Elegantă, înaltă, brunetă, cu părul lung, de origine mexicană, dar născută la San Francisco, Emma Coronel Aispuro a declarat pentru New York Times că nu l-a cunoscut pe soțul său ca persoana îngrozitoare pe care martorii au încercat să o descrie. „Îl admir mai degrabă. Pentru mine e omul cu care m-am întâlnit și cu care m-am căsătorit”, a mărturisit ea.

emma coronel regina frumusetii
Emma Coronel, împreunp cu tatăl ei, celebrând încoronarea ei ca Miss

Se întâmpla în 2007, când tânăra, pe atunci de numai 18 ani, participa la un concurs de frumusețe cu ocazia târgului anual al cafelei și guavelor din statul mexican Durango. Fiecare candidată trebuia să organizeze propriul festin. În ziua în care i-a venit rândul Emmei Coronel Aispuro, Joaquin Guzman Loera ar fi venit în oraș, însoțit de 100 de oameni înarmați, pentru a anunța că vrea să se însoare. Se spune că i-ar fi corupt pe membrii juriului, pentru a-i alege favorita, pentru că tradiția cere ca șefii clanurilor mafiote să se însoare cu regine ale frumuseții. Însă această parte a poveștii este contestată de frumoasa Emma.

Tânăra l-ar fi întâlnit pe El Chapo cu un an înainte. Tatăl ei, unul dintre cei mai importanți colaboratori ai lui Guzman - și el arestat între timp - i-o prezentase la o petrecere organizată la o fermă din Canelas, în statul Durango. Traficantul, pe atunci șef al uneia dintre cele mai violente organizații criminale din lume, care se ocupa de mare parte din traficul cu marijuana, heroină și metamfetamine produse în Mexic, a invitat-o pe ringul de dans.

emma coronel
Emma Coronel povestește pe Instagram cum a cucerit-o El Chapo

„Mi-a zâmbit seducător”, îi place ei să povestească în numeroasele interviuri pe care le acordă de la arestarea soțului său. La acea vreme, El Chapo era deja căutat și evadase din închisoarea de înaltă securitate Puente Grande din Jalisco. Era permanent pe fugă. 

O veritabilă vedetă în Mexic, Emma Coronel Aispuro povestește o versiune fără îndoială cosmetizată a vieții sale cu fostul lord al drogurilor, care deja avea două soții precedente și 7 copii înainte de a o întâlni pe ea. Emma susține că habar n-avea cu ce se ocupa soțul său atunci când s-a căsătorit cu el. În orice caz, el o consideră „regina” lui.

emma cu fetele gemene
Emma Coronel și fiicele gemene ale căror tată ar fi El Chapo

Emma insistă asupra vieții „normale” de familie pe care a avut-o împreună cu fetele sale, gemenele María Joaquina și Emali Guadalupe, în vârstă de 7 ani, ale căror certificate de naștere nu au însă trecut numele tatălui, pentru că acesta era fugar. Spune, în orice caz, că a fost fericită și în copilărie, și în adolescență.

O viață de „Kardashian” pe Instagram

În realitate, însă, o mare parte a vieții sale petrecute alături de un El Chapo căutat tot timpul de autorități rămâne un mister. 

emma cu el chapo si fetele
Fericirea mea într-o fotografie, scrie Emma Coronel într-o postare pe Instagram care însoțește o imagine stilizată cu ceea ce pare a fi ea, cu El Chapo și fetele gemene

Emma își declară dragostea pentru El Chapo pe rețelele sociale, unde își împărtășește stările. Așa a făcut și pe 30 ianuarie 2017, când a fost arestat soțul său: „Știam amândoi că pentru a fi împreună trebuia să plătim un preț mare: distanță, timp, provocări și sacrificii. A meritat”, a scris femeia pe Twitter.

Pe Instagram are peste 50.000 de persoane care o urmăresc. Acolo postează și pozează în ipostaze mult mai strălucitoare, care aduc mai degrabă cu statusurile unei Kardashian: selfie-uri, rochii de colecție, poze sexy, cumpărături.

Are la un moment dat o fotografie în care ea (sau o altă femeie, pentru că nu i se vede fața) pozează cu o armă. Fotografia este însoțită de comentariul: „Nu lăsați pe nimeni să vă spună ce puteți să faceți și ce nu. Nu-i pemiteți”.

Ar fi participat la a doua evadare a lui El Chapo

Ce se va întâmpla cu Emma odată ce El Chapo va fi condamnat și își va sfârși, probabil, zilele în închisoare?

Deocamdată, Emma nu pare să fie deranjată de justiția americană, deși se spune că ar fi participat ea însăși la cea de-a doua evadare a soțului ei din închisoarea de înaltă securitate Almoloya (în apropiere de Ciudad de Mexico), în 2015. Sau cel puțin așa a afirmat un martor în timpul procesului.

Avocații soțului spun că se tem pentru securitatea ei. În ultima vreme, când ieșea din luxosul hotel Tillary din New York, unde stătea, era păzită constant de gărzi de corp. 

Deocamdată, săptămâna aceasta El Chapo a fost găsit vinovat pentru zece capete de acuzare. Sentința - închisoarea pe viață - ar urma să vină în luna iunie.

Atunci când a fost dat verdictul, Emma Coronel Aispuro n-a schițat nici cel mai mic gest care să-i trădeze o emoție de vreun fel. Soția lui El Chapo rămâne învăluită în mister.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri