Copii, cu vârste între 8 și 14 ani, antrenați să lupte împotriva bandelor criminale, în Mexic. Mulți sunt orfani de tată

Data actualizării: Data publicării:
Copiii din statul Guerrero sunt antrenati sa lupte impotriva traficantilor de droguri din Mexic
Sursă foto: El Sur Guerrero

Cel puțini 20 de copii, cu vârste între 8 și 14 ani, au fost recrutați de Poliția indigenă din vestul Mexicului pentru a fi antrenați să lupte împotriva traficanților de droguri. Măsura a fost luată în urma unui atac în urma căruia au murit 10 persoane, potrivit BBC.

Orașul Chilapa din statul Guerrero se află “în război” cu cartelurile traficanților de droguri, iar din cauza tot mai multor cazuri de violență, localnicii au deci să-și creeze propria Poliție, în rândurile căreia recrutează și copii pe care îi înarmează cu puști.

Minorii sunt antrenați să-și apere orașul: poartă tricouri de culoare verde măsliniu, iar fețele lor sunt acoperite cu bandane. Cei mai mulți dintre acești recruți și-au pierdut tații în urma atacului asupra unei formații care se întorcea de la o petrecere. Zece muzicieni au fost uciși în ambuscada creată de banda Los Ardillos, potrivit sursei citate. Grupul criminal este cunoscut pentru atacurile puse la cale împotriva comunității indigene.

Guerrero este unul dintre cele mai periculoase state mexicane, unde cartelurile traficanților de droguri se luptă pentru controlul rutelor către Pacific și alte regiuni din țară. În multe alte părți din Mexic, localnicii au creat propriile patrule pentru a încercar să diminueze actele de violență.

Sursă foto: El Sur Guerrero

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri