Coreea de Nord a dat la TV o emisiune occidentală despre grădinărit, dar i-a blurat picioarele prezentatorului pentru că purta blugi

Data actualizării: Data publicării:
barbat in gradina cu picioarele blurate
Realizatorul britanic Alan Titchmarsh, care este îmbrăcat în blugi, are picioarele blurate în imaginile difuzate de televiunea din Coreea de Nord FOTO NK News/ KCTV

Televiziunea de stat nord-coreeană a cenzurat o pereche de blugi cu care era îmbrăcat un bărbat, luni, când a difuzat o emisiune britanică despre grădinărit, gest care arată cât de departe sunt duse măsurile de cenzură privind moda și cultura occidentală.

În episodul din seria BBC „Garden Secrets” difuzat în Coreea de Nord, realizatorul britanic Alan Titchmarsh, care este îmbrăcat în blugi, se așează în genunchi într-o grădină pentru a arăta cum se îngrijește o plantă. Televiziunea coreeană de stat (KCTV) a blurat picioarele lui Titchmarsh, ca să-i ascundă pantalonii, deși era clar că aceștia erau de culoare albastră.

În Coreea de Nord, episodul respectiv, despre grădini din Regatul Unit, a fost difuzat de mai multe ori începând cu 2022, deși acesta a fost produs în 2010.

Titchmarsh și-a exprimat surprinderea în presa britanică după ce a auzit că emisiunea lui a fost difuzată în Coreea de Nord, însă nu a știut că i-au fost blurați pantalonii.

Blugii au fost interziși în Coreea de Nord cel puțin de la începutul anilor 1990 de către fostul lider Kim Jong Il, potrivit NK News. Peter Ward, corespondentul sursei citate, spune că, totuși, este neobișnuit ca acest articol să fie cenzurat la televizor, având în vedere că autoritățile au permis turiștilor străini care au vizitat țara de-a lungul anilor să poarte cam orice articol la modă în Occident.

Coreea de Nord consideră că blugii sunt un „simbol al imperialismului american”, având în vedere asocierea lor strâns legată de SUA.

Autoritățile au limitat tot mai mult influența culturală străină în ultimii ani, liderul Kim Jong Un spunând că aceasta subminează valorile din Coreea de Nord.

În 2022, autoritățile din această țară au luat măsuri stricte împotriva blugilor skinny, care erau extrem de populari în Coreea de Sud.

Televiziunea nord-coreeană difuzează constant programe de televiziune străine neutre din punct de vedere politic, cum ar fi emisiuni sportive, și este probabil ca țara să le pirateze, având în vedere că sancțiunile ar putea împiedica Phenianul să obțină drepturile de difuzare.

Când difuzează „Garden Secrets”, televiziunea coreeană reduce episoadele de o oră la doar 15 minute și înlocuiește comentariul lui Titchmarsh cu cele ale unui narator coreean, adăugând în același timp o coloană sonoră cu muzică instrumentală nord-coreenă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri