Coreea de Nord a explicat ce a fost „proiectilul neidentificat” lansat cu o zi în urmă

Data publicării:
This picture taken on September 28, 2021 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on September 29 shows the Academy of Defence Science of the DPRK test-firing a hypersonic missile Hwasong-8 newly developed by it in Toyang-ri, Ryongrim County of Jagang Province, North Korea
Foto: Profimedia

Coreea de Nord a efectuat miercuri un tir de testare cu o rachetă hipersonică, a informat joi agenţia oficială nord-coreeană KCNA. Este primul astfel de test efectuat de Phenian în acest an și al doilea cu un astfel de proiectil, după un test similar în septembrie 2021.

Racheta a fost trasă miercuri şi transporta „o focoasă hipersonică" care a „lovit cu precizie” o ţintă aflată la o distanţă de 700 de kilometri, potrivit KCNA, preluată de AFP și Agerpres.

Miercuri, Coreea de Sud şi Japonia au detectat un tir efectuat de Phenian cu un proiectil neidentificat, despre care se crede a fi o rachetă balistică, în marea din estul peninsulei (Marea Japoniei sau Marea de Est, potrivit numelui coreean).

Este a doua oară când Coreea de Nord raportează un tir cu o rachetă hipersonică, o armă sofisticată care atestă progresele industriei de apărare nord-coreene.

Statele Unite au condamnat acest tir care, în opinia lor, „încalcă mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU şi reprezintă o ameninţare pentru vecinii Coreei de Nord şi pentru comunitatea internaţională”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri