Cum a reușit un bărbat să ascundă timp de 45 de ani două crime

Data actualizării: Data publicării:
Renee și Andrew MacRae
Renee și Andrew MacRae FOTO: Profimedia Images

Un bărbat căsătorit care și-a ucis iubita și fiul pe care îl aveau împreună în urmă cu mai bine de 45 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață, decizia punând capăt unuia dintre cele mai lungi cazuri nerezolvate de crimă  din istoria Scoției.

William MacDowell a fost condamnat la închisoare pe viață, cu drept de eliberare condiționată după cel puțin 30 de ani, pentru uciderea lui Renee și Andrew MacRae, în noiembrie 1976, relatează The Independent.

Renee Macrae court case, Inverness, Scotland, UK - Sep 2022
William MacDowell FOTO: Profimedia Images

BMW-ul ei ars a fost găsit la sud de Inverness, la marginea autostrăzii, însă poliția nu a găsit niciodată cadavrele femeii în vârstă de 36 de ani și fiului ei de 3 ani, iar anchetatorii îi cer acum criminalului să mărturisească ce a făcut cu ele, pentru a fi „înhumate cu demnitate”.

După ce MacDowell, din Penrith, Cumbria, a fost găsit vinovat de crimă la Înalta Curte din Inverness, judecătorul Lord Armstrong i-a spus: „Aceste crime par să fi fost premeditate, planificate și săvâștite în cel mai calculat mod, nu a fost un eveniment spontan, un impuls de moment. Par să fi fost execuții. V-ați ucis victimele, le-ați aruncat trupurile și lucrurile și apoi ați făcut orice a fost posibil ca să vă ascundeți crimele”.

Soția lui MacDowell, care era în sala de judecată în momentul pronunțării sentinței, s-a uitat în jos și, în timp ce soțul ei încătușat a fost scos din tribunal de ofițeri, s-au uitat lung unul la celălalt.

Renee Macrae court case, Inverness, Scotland, UK - Sep 2022
Rosemary MacDowell, soția lui William MacDowell FOTO: Profimedia Images

Potrivit anchetei, William MacDowell și-a ucis amanta și pe fiul lor pe 12 noiembrie 1976.

Sora femeii ucise, Morag Govans, a spus după proces „Sunt peste 45 de ani de durere ... Nu trece o zi în care gândurile noastre să nu se îndrepte spre ei.” Ea a mai spus că dacă MacDowell are „o fărâmă de decență, acum va dezvălui unde zac amândoi”.

Ancheta în cazul celor două crime a fost reluată de mai multe ori în decirsul anilor. Recent, a fost declanșată operațiunea Abermule, când dovezile obținute prin noile tehnici criminalistice au dus la condamnarea criminalului. Totuși, ancheta și-a atins doar unul dintre scopuri, pentru că cele două cadavre încă nu au fost găsite.

Brian Geddes, șeful Poliției Scoțiene, spune că este optimist și speră la o rezolvare definitivă a cazului cât mai curând.

MacDowell, care era căsătorit în timp ce avea o relație cu Renee MacRae, a încercat să păstreze secretă aventura lor. Într-un final, el a recunoscut că au avut o relație, dar nu și-a admis niciodată crimele.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri