Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la 24 de ani, după doar cinci ani de muncă

Data publicării:
Mike Rosehart
FOTO: captură YouTube

Mike Rosehart are doar 27 de ani, dar este deja „pensionar” de 3 ani, pentru că a încetat să mai muncească la vârsta de 24 de ani.

Până la această vârstă, Mike a reușit să economisească 1 milion de dolari canadieni, adică peste 760.000 de dolari americani, bani pe care intenționează să-i gestioneze în așa fel încât să nu mai fie necesar să se angajeze vreodată, potrivit LadBible.

Mike, care a lucrat ca analist IT, a făcut economii drastice și a trăit extrem de modest în decursul puținilor ani în care a muncit și și-a cumpărat prima lui casă la vârsta de 19 ani. 

Acum, la 27 de ani, se bucură sută la sută de timpul său, alături de soție - Alyse, 28 de ani - și de cei doi copii ai lor. Tânărul pensionar spune că ceea ce plănuiește este perfect realizabil și, mai mult de-atât, are și trei „elevi” pe care îi învață cum să economisească și să jungă ca el.

Secretul pensionării timpurii este: cheltuiește puțin, câștigă mai mult. Este foarte dificil să aplici asta, pentru că cei mai mulți nu se pot lipsi de cafeaua de la Starbucks, călătorii în străinătate sau cel mai nou model de telefon. Amânarea recompenselor este secretul FIRE (Financial Independence and Retire Early - Independență Financiară și Pensionare Timpurie)”, spune Mike.

Mike și-a făcut planul încă din 2010, din perioada în care era student la Ontario, Canada. A fost inspirat și de o carte a astrofiziacianului danez Jacob Lund Fisker, care spune că orice persoană cu un venit mediu își poate câștiga relativ repede independența financiară.

„El spune că orine se poate pensiona după cinci ani de muncă. Aveam 17 ani când am citit despre asta”, a spus tânărul.

Nu i-a fost deloc greu să facă economii la sânge pentru că a trăit modest toată viața, fiind crescut doar de mamă.

Tânărul are și un canal de YouTube unde explică pas cu pas cum a procedat ca să ajungă pensionar la 24 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri