Cadavrul unui bărbat din Marea Britanie a fost descoperit în propria casă, după 6 ani

Data publicării:
echipa de criminalisti pe strada in bolton manchester
Foto: Profimedia

Un pensionar din zona Manchester a zăcut mort în casă timp de șase ani, până când rămășițele sale au fost descoperite de o echipă care a forțat ușa pentru a face un test de siguranță a gazelor, relatează The Independent.

Cel mai probabil, contabilul pensionar Robert Alton a murit în 2017 la vârsta de 70 de ani, dar decesul lui a trecut neobservat de proprietarul casei în care locuia.

Proprietarul, o companie imobiliară, a obținut un ordin judecătoresc pentru a intra în casa lui Alton din localitatea Bolton, pentru verificarea gazelor, în 9 martie. Angajații companiei au fost nevoiți să taie lanțul de siguranță de la ușă.

Înăuntru au fost găsită o grămadă de scrisori și facturi, care ajunsese la jumătate de metru înălțime. De asemenea, în casă erau alimente cu termen de valabilitate 2017 și un ghid TV datat 4 mai 2017.

Alton a fost găsit în capul scărilor, îmbrăcat în blugi și cu un pulover gri.

Polițistul care se ocupă de anchetă, Dominic Beaver, a spus că vecinii nu au mai văzut pe nimeni la acea adresă de ani de zile. Poliția spune că nu are date care să arate o moarte suspectă.

Compania imobiliară Bolton at Home a primit în continuare chirie pentru Alton, pentru că primea automat suma din ajutorul pentru locuință al acestuia. Compania și-a cerut scuze pentru că nu a observat că există o problemă în cazul bărbatului.

Consiliul din Bolton a declarat că va lansa o anchetă internă pentru a vedea de ce nu s-a sezisat nimeni în cazul lui Alton, deși acesta avea întârzieri la plata taxelor locale. Acestea nu au mai fost plătite din 2017.

Alton a fost identificat datorită obiectelor personale, dar autoritățile nu au găsit nicio rudă a acestuia.

Medicii legiști spun că nu au cum să determine cauza morții lui Alton. Cred, totuși, că decesul s-a produs în mai 2017.

„Am făcut multe încercări de a-l contacta pe Robert de-a lungul anilor pentru a face verificări de siguranță a gazelor. Este clar că acțiunea întreprinsă de noi pentru a înțelege de ce nu l-am putut contacta nu a mers suficient de departe. Au fost ratate oportunități de a constata că ceva ar putea fi în neregulă. Ar fi trebuit să facem mai mult pentru a verifica bunăstarea lui Robert”, a spus Noel Sharpe, directorul executiv al Bolton at Home.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri