Doi moldoveni convertiţi la Islam, reţinuţi la frontiera cu România

Data publicării:
84b617dd0f2115c15cd182233966d3df 1

 

FOTO: www.border.gov.md

Cetăţenii au refuzat să se oprească în urma somaţiilor, iar agenții poliţiei de frontieră din Republica Moldova au fost nevoiţi să tragă trei focuri de avertisment, informează Agerpres.

Cei doi tineri reținuți, de 19 și, respectiv, 26 de ani, sunt ambii din raionul Cahul, sud-vestul Republicii Moldova, situat la frontiera cu România (județul Galați) și Ucraina (regiunea Odesa). Asupra lor au fost descoperite cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

Potrivit primelor cercetări, cei doi aveau cazier, iar unul dintre ei a stat în închisoare pentru omor. În perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar, acesta din urmă s-a convertit la islam. Circumstanțele convertirii primului nu sunt precizate.

În afară de cărți islamice, polițiștii au descoperit asupra acestora la percheziție o serie de obiecte ce relevă intenția acestora de a ajunge în țări europene, destinația lor finală fiind Franța.

Potrivit poliţiei moldovene, cel puţin unul dintre ei s-ar fi convertit la Islam când era în închisoare, unde a ispăşit o pedeapsă pentru omor. Asupra lor s-a găsit și o listă scrisă de mână. Aparent, ea marca traseul pe care voiau să-l urmeze cei doi suspecţi pentru a ajunge în Franţa. Primul punct de pe traseu este România, urmată de Serbia, Slovenia şi Italia, unde sunt specificate chiar oraşe: Veneţia, Verona, Milano şi Torino. Ultima etapă era Franţa.

FOTO: http://www.border.gov.md

Pentru moment, autorităţile moldovene nu ştiu motivele exacte pentru care cei doi bărbaţi voiau să ajungă în Hexagon, dar colaborează cu serviciile din ţările de pe traseu, pentru a vedea dacă cei doi fac parte dintr-o reţea teroristă şi dacă voiau să participe la organizarea unui atac pe teritoriul francez. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri