Două trenuri s-au ciocnit la Viena. 14 persoane au fost rănite

Data publicării:
weihnachtsreiseverkehr2012 201024x680-44878

Actualizare 13:35 Cauza accidentului nu se cunoaște încă, dar autoritățile au început o anchetă, potrivit paginii de Facebook a companiei feroviere. Toți răniții au fost transportați imediat la spitalele din apropiere, cu elicoptere sau ambulanțe. Acum traficul între Viena Westbahnhof și Hütteldorf a fost reluat. Toate trenurile efectuează curse conform planului, cu excepția liniilor S45 și S50. Se preconizează întârzieri ale trenurilor care vin și pleacă de la/spre Viena Westbahnhof.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a companiei de căi ferate din Austria OeBB, coliziunea a avut loc în jurul orei 07.45 GMT (09.45 ora României), în Penzing (vestul Vienei).

„Pentru moment avem cinci persoane rănite grav şi mai multe persoane care au suferit răni uşoare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de intervenţie Claudia Gigler.

Sunt afectate două trenuri suburbane, iar partea de vest a liniei S45, spre Hütteldorf, a fost închisă, informează Vienna online.

Asociaţia austriacă a posesorilor de automobile a precizat la rândul său că o persoană a rămas blocată şi că numeroşi pasageri sunt în stare de şoc.

Pentru transportarea persoanelor rănite au fost folosite două elicoptere de urgență.

ÖBB informează pe pagina de Facebook: „Din cauza unui accident, distanța dintre Viena și Viena Westbf Hütteldorf și între Viena și Viena Breitensee Hütteldorf este întreruptă, pe linia S 45. Va rugăm să scuzați neregulile și întârzierile. O altă variantă de transport între Viena și Viena Westbf Hütteldorf poate fi metroul, de la liniile U4 și U6 prin Viena Längenfeldgasse. Biletele ÖBB sunt acceptate de către stațiile de metrou”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri