Sari la conținut
News Alert

EgyptAir | Explozie înainte de prăbușirea avionului

Medicii legişti au examinat rămăşiţele umane recuperate din mare şi susţin că acestea oferă indicii privind producerea unei deflagraţii. Ce anume ar fi putut provoca explozia, adică o defecţiune tehnică sau o bombă plasată la bord, rămâne deocamdată un mister.

Mai multe surse din aviaţia franceză au declarat pentru presa din Hexagon că pilotul aeronavei a vorbit cu turnul de control din Egipt cu câteva minute înainte de prăbuşire. Comandantul de zbor ar fi spus chiar că a intrat fum în cabină şi că plănuia o aterizare de urgenţă.

Totul, în contextul în care autorităţile egiptene susţin în continuare că piloţii avionului nu au contactat turnul de control. O altă controversă este legată de traseul urmat de avion. Egiptenii neagă faptul că aeronava ar fi facut viraje bruşte înainte de a dispărea pe radare.

Săptămâna trecută, autoritatile greceşti anunţau că aparatul a făcut un viraj brusc la 90 de grade, urmat de altul la 360 de grade, adica o rotaţie completă, după care ar fi urmat prăbuşirea în apele Mediteranei.