Femeia din posterul ISIS plânge pentru că vrea să se întoarcă în Marea Britanie

Data publicării:
5-Sally-Jones-Twitter
FOTO: Twitter

O femeie care a părăsit Marea Britanie în urmă cu patru ani, alături de fiul ei, pentru a devenit soția unui luptător ISIS „plânge” pentru că își dorește să se întoarcă acasă, potrivit Independent.

5-Sally-Jones-Twitter
FOTO: Twitter

Sally Jones a devenit cunoscută după ce a apărut pe un poster de recrutare ISIS, în 2013, când a plecat din Kent, Marea Britanie, cu fiul ei în Siria.

Înainte să se alăture ISIS, femeia în vârstă de 48 de ani era cântăreață de punk-rock și avea numele de scenă Văduva Albă. Odată ajunsă în Raqqa, ea a contribuit la recrutarea membrilor grupului extremist după ce s-a căsătorit cu jihadistul Junaid Hussain.

Potrivit unei alte soții de jihadist, Aisha, Sally Jones își dorește acum să se întoarcă înapoi în Marea Britanie. Alți membri Isis nu o lasă însă pentru că este soție de militar, deși soțul său a decedat într-un atac anul trecut.

După moartea soțului, femeia a scris pe Twitter: „Sunt mândră că soțul meu a fost omorât de cel mai mare dușman al lui Allah”.

Sally Jones a făcut de mai multe ori propagandă pentru grupul extremist pe internet, publicând chiar „o listă a celor care trebuie omorâți” și a anunțat dorința sa ca aceștia să fie decapitați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri