Sari la conținut
News Alert

FOTO. Oraşul din China acoperit complet de copaci

Deși a devenit destul de dificil să plantăm copaci în orașe la ora actuală, nu ne împiedică nimeni să realizăm de la zero ,,orașe pădure”. Un astfel de concept se materializează în aceste zile în China.

5

Galerie FOTO: Stefano Boeri Architetti

Orășelul cu pricina este intitulat Liuzhou Forest City și, când proiectul va fi finalizat, va putea găzdui 30.000 de persoane. În noul oraș care a început deja să se construiască, fiecare clădire va fi acoperită de plante eficiente în reducerea poluării.

În total, va fi vorba de aproximativ un milion de plante, scrie playtech.ro.

Liuzhou Forest City va fi localizat în zona de sud a Chinei, deoarece acolo nu prea sunt temperaturi scăzute de-a lungul anului pentru a influența semnificativ dezvoltarea vegetației. Orașul va fi finalizat în 2020, iar la final, întregul ecosistem va putea să absoarbă 10.000 de tone de dioxid de carbon din atmosferă în fiecare an, la care se adaugă 57 de tone de alte tipuri de poluanți. În același timp, va genera 900 de tone de oxigen proaspăt.

Proiectul a fost dezvoltat de firma de arhitectură Stefano Boeri Architetti.

Pe aceeași temă

De ce nu a avut Marx dreptate

STOCKHOLM – Aniversarea celor 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx a prilejuit o creștere a interesului pentru opera...