GRECIA. Criza împinge la gesturi extreme. O mamă a doi copii a încercat să se sinucidă

Data publicării:
1912 20sinucidere 20grecia-39398

Cocoţată la câţiva metri înălţime, femeia le-a transmis prin semne forţelor de ordine nemulţumirea ei.„Acum o lună i-au tăiat alocaţia pe care o primea. Gestul ei este rezultatul unei situaţii cu care se confruntă oamenii cu dizabilităţi, pentru că întârzierile în luarea deciziilor de către comisiile de specialitate îi pune în situaţia de a aştepta banii între şase şi opt luni. Ea are probleme să supravieţuiască, este o femeie singură cu doi copii mici”, a declarat Costas Gargalis, preşedinte al Asociaţiei persoanelor cu deficienţe de auz.

Acesta este doar cel mai recent caz înregistrat în Grecia. De la începutul crizei, acum trei ani, mii de oameni au recurs la gesturi disperate, din cauza condiţiilor grele de trai şi a datoriilor cărora nu le-au mai făcut faţă.

Înainte de criză, Grecia avea cea mai mică rată de sinucideri din Europa, însă în prima parte a anului 2010 aceasta a crescut cu 40%. Nu există statistici precise, însă experţii spun că probabil rata sinuciderilor s-a dublat.

Psihologii greci au explicat că suicidul este un mod egoist de a scăpa de răspundere. Iar cei care suferă, în final, sunt apropiaţii sau familia care rămâne şi fără un ajutor şi cu datorii de plătit.

Guvernul de la Atena a luat, luna trecută, noi măsuri de austeritate - tăieri de alocaţii, pensii şi salarii. Totul, în condiţiile în care abia un grec din patru are şanse de a-şi găsi o slujbă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri