Incendiu la secția ATI a unui spital din India: Cel puțin 11 morți, mai mulți răniți

Data actualizării: Data publicării:
Firefighters inspect a ward after a fire broke out at a hospital in Ahmednagar district on November 6, 2021
Incendiul a distrus complet secția de ATI a spitalului din Ahmednagar: Profimedia

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la secția de Terapie Intensivă a unui spital din orașul Ahmednagar, în vestul Indiei, omorând cel puțin 11 oameni și rănind mai multe persoane.

ACTUALIZARE Cel puţin 11 pacienţi cu COVID-19 şi-au pierdut viaţa sâmbătă în incendiul izbucnit la spitalul din vestul Indiei, a anunţat o sursă oficială, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În unitatea de terapie intensivă a spitalului din districtul Ahmadnagar, statul Maharashtra, se aflau circa 20 de pacienţi când a izbucnit incendiul. Majoritatea victimelor aveau peste 60 de ani.

Știrea inițială

Incidentul este ultimul dintr-un lung șir de incendii asemănătoare, unele cauzate de scurtcircuite la echipamentele electronice, care au ucis zeci de pacienți anul acesta, în mai multe spitale din țară, inclusiv în statele cele mai bogate ale Indiei.

Autoritățile investighează cauza incendiului de sâmbătă, a declarat P.D. Gandal, oficial în domeniul sănătății, adăugând că doar șapte din cei 17 pacienți de la ATI au putut fi salvați.

„Doi pacienți sunt în stare critică, iar cinci sunt stabili”, a precizat Gandal pentru Reuters.

Premierul Narendra Modi s-a declarat îndurerat într-un mesaj pe Twitter și a transmis condoleanțe rudelor celor decedați. „Fie ca cei răniți să se recupereze cât mai repede”, a mai scris el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri