Închisoare pe viață pentru românul care și-a înjunghiat soția de 171 de ori. Dezvăluirile cutremurătoare făcute în timpul procesului

Data actualizării: Data publicării:
barbat tuns scurt
Mihai Hurmuz-Irimia, românul din Marea Britanie care și-a înjunghiat soția de 171 de ori, a fost condamnat la închisoare pe viață FOTO: Thames Valley Police

Românul din Marea Britanie care și-a înjunghiat soția de 171 de ori, după care și-a făcut un duș și s-a uitat liniștit la televizor a a fost condamnat la închisoare pe viață.

Mihai Hurmuz-Irimia, de 29 de ani, va petrece cel puțin 21 de ani la închisoare, perioadă după care ar putea să ceară eliberarea condiționată, relatează BBC.

În dimineața de 30 august 2022, el și-a ucis soția, pe Katie Hurmuz-Irimia, de 40 de ani, înjunghiind-o de 171 de ori, în casa lor din Wallingford, Oxfordshire. După ce a făcut duș și s-a uitat un timp la televizor, românul a sunat la poliție. Apelul înfiorător a fost făcut public, în timpul procesului.

Mihai Hurmuz-Irimia îi spune persoanei care a răspuns la numărul de urgențe: „Cred că mi-am ucis soția”. Apoi descrie cum a înjunghiat-o „peste tot” și și-a făcut un duș.

Judecătorul Ian Pringle a spus că în cauză există „aspecte agravante puternice”, inclusiv folosirea a două cuțite și durata mare a atacului. De asemenea, înainte de a-și omorî soția, bărbatul consumase cocaină.

Judecătorul Pringle a explicat, de asemenea, cum Hurmuz-Irimia și-a concentrat loviturile de cuțit în gâtul, capul și spatele soției sale, subliniind că aceasta a fost înjunghiată de 171 de ori.

„După ce a ucis-o pe Katie, credem că a făcut un duș și s-a uitat la televizor, după care a sunt calm la poliție și a spus ce a făcut”, a spus detectivul care a condus ancheta. „Apelul către poliție era doar despre el - o încercare egoistă de a câștiga simpatie”, a mai spus detectivul.

Polițiștii care au ajuns la locuința celor doi soți au găsit în interior o baie de sânge.

În timpul procesului, juriul a aflat că cei doi soți tocmai se întorseseră din vacanță, unde s-au certat de mai multe ori. Katie i-a spus soțului ei că voia să divorțeze, dar până la urmă s-au împăcat.

De asemenea, în timpul procesului au fost amintite și episoadele anterioare de violență. În august 2020, Katie a declarat la poliție că a fost lovită de soțul ei, după ce a aflat că a înșelat-o și l-a confruntat. Ulterior, Mihai a amenințat că va stropi cu benzină casa mamei sale și că îi va da foc, iar apoi va incendia și mașina fratelui ei. Mihai a fost atunci arestat, dar pentru că soția lui nu a depus plângere, a fost eliberat în scurt timp. După câteva zile, Katie le-a spus polițiștilor că soțul ei a încercat să o atace cu un cuțit și cu o bâtă de baseball. A fost din nou arestat, dar eliberat în scurt timp.

Într-o declarație cutremurătoare citită de procurorul Matthew Walsh, mama lui Katie Hurmuz-Irimia, Hazel Margaret Chalk, a spus că „se trezește în fiecare zi gândindu-se la Katie” și că aceasta „trebuie să fi trecut prin iad” în timpul căsniciei cu Mihai Hurmuz-Irimia.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri