Incidente violente la Melbourne

Data publicării:
proteste violente melbourne getty

Violenţele au izbucnit în centrul oraşului Melbourne. Poliţiştii au folosit spray-uri cu piper pentru a-i calma pe tinerii agitaţi, în timp ce trupe călare au intrat în mulţime şi au separat taberele rivale.

Un grup de naţionalişti ieşise în stradă pentru a denunţa numărul tot mai mare de musulmani care se stabilesc în Australia.

„Mesajul este foarte clar. Dacă vin aici, sunt obligaţi să respecte stilul nostru de viaţă. Dacă au impresia că în locurile de unde provin se trăieşte mai bine, atunci să-şi ţină gura, să-şi facă bagajul şi să plece de aici”, a spus un protestatar.

Activiştii antirasism s-au mobilizat însă în număr mult mai mare şi au pornit în marş prin Melbourne pentru a sprijini comunităţile de imigranţi şi pentru a încuraja toleranţa şi multiculturalismul.

„Rasismul nu-şi are locul în Melbourne. Melbourne este un oraş unit împotriva neoliberalismului şi noi, locuitorii, nu ne vom lăsa pradă scindării şi incriminării minorităţilor”, spune un activist antirasism.

Cele două grupuri s-au intersectat în apropierea sediului Parlamentului local. Manifestanţii au aruncat unii în ceilalţi cu sticle şi pietre până când forţele de ordine au reuşit să pună capăt ciocnirilor.

Atât Guvernul, cât şi partidele de opoziţie au criticat incidentele. Potrivit presei locale, mai mulţi demonstranţi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri