Sari la conținut

Istanbul, paralizat de ninsoare

Iarna face ravagii în aproape toată Europa. Gerul năprasnic a făcut zeci de victime, iar zăpada mare a blocat numeroase drumuri. Metropola turcă Istanbul a fost paralizată de o ninsoare de câteva ore, spre disperarea şoferilor şi a turiştilor rămaşi blocaţi în aeroport. Meteorologii au avertizat că vremea va fi rea şi în următoarele zile în cel mai mare oraş al Turciei.

Locuitorii celui mai mare oraş din Turcia, Istanbul, s-au trezit într-un decor hibernal. Oraşul de pe malurile Bosforului a fost acoperit de un strat de zăpadă, care i-a pus în dificultate pe pietoni şi pe şoferi deopotrivă. Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate, iar mai multe curse aeriene au fost anulate. De asemenea, oficialii au restricţionat circulaţia navală pe Bosfor din cauza vizibilităţii reduse.

„Îmi place să merg prin zăpadă, îmi place să mă plimb cu bicicleta prin zăpadă. Voi ieşi mai târziu cu bicicleta pentru că plăcerea de a te plimba cu bicicleta prin zăpadă este diferită”, spune un bărbat.

„Desigur că ninsoarea este drăguţă, dar dacă ninge în Istanbul, se opreşte totul. Drumurile sunt proaste, în special cele mici, unde traficul este foarte prost”, adaugă o femeie.

Pe aceeași temă