Marş anti-avort în Statele Unite. Zeci de mii de oameni au demonstrat la Washington pentru dreptul la viaţă

Data publicării:
2601 20avort-45865

Oameni din toate colţurile Statelor Unite au venit la mitingul care are loc anual în capitala federală. Pe o vreme cu temperaturi sub zero grade, protestatarii au condamnat avortul, considerat un abuz asupra drepturilor omului.

Este cea mai mare problemă de drepturi civile din zilele noastre. Forţa unei societăţi este determinată de modul în care îşi tratează cei mai slabi membri ai săi”, crede un protestatar, Allen Zelno.

Activiştii anti-avort consideră că viaţa începe încă din momentul concepţiei; prin urmare, embrionul trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca orice persoană.

Papa Benedict al XVI-lea, pe Twitter: „Sunt alături de participanţii la marşul pentru viaţă şi mă rog pentru ca liderii politici să ocrotească copiii pe cale de a se naşte şi să promoveze cultura vieţii” | DIGI24

Protestul a primit spijinul Papei Benedict al XVI-lea - care a postat un mesaj peTwitter-, dar şi de la lideri ai Partidului Republican.

Sunt alături de participanţii la marşul pentru viaţă şi mă rog pentru ca liderii politici să ocrotească copiii pe cale de a se naşte şi să promoveze cultura vieţii”, a scris Papa Benedict al XVI-lea pe Twitter.

Sperăm că atunci când oamenii vor decide că nu mai vor avort, societatea şi legile se vor schimba”, arată un activist anti-avort, preotul Stephen Brown.

Legalitatea întreruperilor de sarcină este una din principalele teme ale politicii americane. Democraţii susţin în mod tradiţional dreptul la avort, iar republicanii, susţinuţi de organizaţiile religioase, apără dreptul la viaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri