Militanți ruși au aruncat cu roșii în regele Olandei

Data publicării:
rosii 1

„Vrem să îi amintim de Aleksandr Dolmatov regelui Olandei Willem-Alexander - am aruncat cu roşii", a scris pe contul său de Twitter Serghei Aksenov, unul dintre liderii Celeilalte Rusii, mişcare care a urmat partidului naţional-bolşevic (natsbol), interzis.

Scena s-a produs în faţa conservatorului Ceaikovski, în centrul capitalei ruse, relatează Mediafax.

Aksenov a adăugat că doi militanţi care au participat la această acţiune au fost arestaţi.

Conform agenţiei de presă RIA Novosti, roşiile nu l-au atins pe regele Olandei.

Aleksandr Dolmatov, membru al partidului neînregistrat Cealaltă Rusie al scriitorului Eduard Limonov, s-a sinucis în ianuarie într-un centru de arest din Olanda, unde fusese plasat după respingerea cererii sale de azil politic.

Acesta fugise din Rusia după ce fusese inculpat alături de alţi militanţi pentru o manifestaţie care s-a încheiat în confruntări violente cu poliţia la 6 mai 2012, înainte de investitura la Kremlin a lui Vladimir Putin, reales pentru al treilea mandat de preşedinte.

Arestat la Moscova în cursul acestei manifestaţii, militantul a fost eliberat, însă se temea că va fi arestat şi inculpat pentru „tulburări masive", la fel ca alte 20 de persoane.

Regele Olandei s-a întâlnit vineri cu preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin la Moscova, pe fondul tensiunilor în relaţiile bilaterale în ultimele săptămâni provocate de sechestrarea în Oceanul Artic a unei nave Greenpeace sub pavilion olandez şi a unor incidente care i-au implicat pe diplomaţi ai celor două state.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri