Moarte cumplită pentru o fetiță de 16 luni lăsată 10 zile singură în casă de mama plecată în vacanță

Data actualizării: Data publicării:
fotografie cu un bebelus
Jailyn, de 16 luni, a fost lăsată singură în casă 10 zile, în timp ce mama ei a plecat în vacanță FOTO: Cleveland 19 News

O femeie din SUA a plecat într-o vacanță de 10 zile și și-a lăsat singură acasă fetița în vârstă de 16 luni. I-a lăsat în țarc câteva sticle cu lapte și a considerat că este suficient. O cameră video de la soneria unei locuințe vecine a înregistrat țipetele și plânsul disperat al fetiței. Când s-a întors acasă, mama și-a găsit fiica moartă.

Kristel Candelario a plecat în vacanță, în Puerto Rico, anul trecut, la începutul lunii iunie, împreună cu un bărbat. A lăsat-o pe fiica ei, Jailyn, singură acasă, cu câteva sticle de lapte lângă ea. După câteva zile la plajă și încă o oprire în Detroit, s-a întors acasă pe 16 iunie, după 10 zile, și și-a găsit fetița moartă.

Luna trecută, Candelario a pledat vinovată pentru omor calificat și punerea în pericol a unui copil, potrivit CNN.

Luni, în instanță, medicul legist Elizabeth Mooney a declarat într-o sală de judecată din Cleveland că bebelușii se confruntă cu cea mai extremă anxietate de separare între vârstele de 9 și 18 luni, subliniind că Jailyn a agonizat în ultimele zile de viață.

„Durerea și suferința pe care le-a îndurat nu au durat doar ore, nu zile, ci poate chiar și o săptămână. Acest sentiment de abandon, împreună cu chinul provocat de foame și setea extremă este un tip de suferință pe care nu cred că vreunul dintre noi l-ar putea înțelege pe deplin”, a spus Mooney.

Bebelușul a fost găsit deshidratat și slăbit

Un judecător a condamnat-o luni pe Candelario la închisoare pe viață, spunând că anchetatorii implicați în caz l-au descris ca fiind cel mai oribil pe care l-au avut în cariera lor.

Oamenii legii, între care și sergentul de poliție Teresa Gomez din Cleveland, au plâns în timp ce au descris în instanță starea copilului.

„Acesta este un caz care va rămâne în mintea și în inimile noastre pentru totdeauna”, a spus Gomez.

Procurorul adjunct din Cuyahoga, Anna Faraglia, a prezentat un videoclip de pe o cameră de supraveghere cu mama care își încarcă valiza într-o mașină pe 6 iunie și se întoarce acasă pe 16 iunie. La câteva minute după ce s-a întors, Candelario a sunat la 911.

„Te rog, am nevoie de ajutor. Te rog, te rog, ajută-mă. Fiica mea este pe moarte”, a spus ea plângând în timpul apelului.

Înainte ca echipajul de urgență să ajungă la ea acasă, Candelario a îmbrăcat-o pe Jailyn în haine curate, a spus procurorul. Însă acest lucru nu a putut să ascundă ororile prin care trecuse fetița.

Faraglia a spus că Jailyn a fost găsită întinsă pe o saltea plină de urină și fecale. „Animalele își îngrijesc mai bine puii”, a spus ea.

Fetița era slăbită, avea ochii scufundați, buzele uscate și urme de fecale la gură. Cântărea cu 3 kilograme mai puțin decât a avut la ultima vizită la medic din luna mai.

mama
Kristel Candelario a fost condamnată la închisoare pe viață FOTO: Cleveland 19 News

Părinții lui Candelario au pus acțiunile ei pe seama problemelor de sănătate mintală

Părinții lui Candelario au rugat judecătorul să aibă milă de fiica lor. Într-o declarație pregătită în prealabil, mama, Ketty Torres, a spus că fiica ei s-a luptat cu probleme de sănătate, inclusiv cu boli mintale. Când fiica ei a încetat să ia medicamente, i s-a agravat depresia și anxietatea și nu a mai avut capacitatea de a lua decizii corecte, a spus ea.

Torres a mai spus că familia nu a știut de cele întâmplate.

Candelario a spus în instanță că se roagă zilnic pentru iertare și că este convinsă că Dumnezeu și Jailyn au iertat-o. „Nu încerc să-mi justific acțiunile, dar nimeni nu știa cât de mult sufăr și prin ce trec”, a spus ea.

Judecătorul Brendan Sheehan i-a vorbit aspru atunci când a citit sentința, spunându-i că a „comis actul suprem de trădare”. „Legătura dintre o mamă și un copil este una dintre cele mai pure și mai sacre legături. Este o relație construită pe dragoste, încredere și protecție... Ai comis actul suprem de trădare”, i-a spus Sheehan.

„Bebeluşul acela a așteptat ca cineva să-l salveze. Și ai fi putut face asta cu un simplu apel telefonic. În schimb, văd fotografii cu tine pe o plajă în timp ce copilul tău își mânca propriile fecale în încercarea de a supraviețui”, i-a mai spus judecătorul.

Kristel Candelario a fost condamnată la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată.

„Așa cum nu ai lăsat-o pe Jailyn să iasă din închisoare până când a murit, la fel ar trebui să-ți petreci restul vieții într-o celulă. Singura diferență este că închisoarea te va hrăni”, i-a mai spus judecătorul.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri