Nouă ipoteză în cazul Khashoggi. Jurnalistul saudit a fost strangulat imediat ce a intrat în consulat

Data publicării:
Cadru stradal. Jurnalistul Jamal Khashoggi este suprins de o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. În imagine se mai poate observa și o dubă neagră, despre care se crede că ar fi transporat, după momentul crimei, trupul tranșat al jurnalistului.
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Jamal Khashoggi a fost strangulat imediat ce a intrat în consulatul saudit din Istanbul, iar apoi corpul său a fost dezmembrat, a anunţat procurorul-şef al oraşului, scrie news.ro, care citează The Guardian.

jamal-khashoggi
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Comunicatul contrazice afirmaţiile saudiţilor conform cărora Khashoggi a fost ucis după o luptă în consulat.

Declaraţia vine după vizita procurorului-şef al Arabiei Saudite la Istanbul.

Procurorul, Irfan Fidan, a declarat că discuţiile din această săptămână cu omologul său saudit, Saud al-Mojeb, nu au dus la niciun rezultat „concret”. Moartea lui Khashoggi a creat o criză diplomatică pentru Arabia Saudită şi prinţul Mohammed bin Salman, despre care multă lume crede că a fost implicat în operaţiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri